Ирина Репуц: Реформаторите ни използваха/ВИДЕО

Не е ясно какво представлява РБ, кой формира волята и как се взимат решения в него, коментира тя за TV7. В момента не е ясно какво представлява Реформаторският блок, кой формира волята в него и как се взимат решения. В публичното пространство се изразяват лични мнения, които по никакъв начин не могат да обвържат участниците в Блока. Това поведение е безотговорно, заяви в студиото на "Добро утро, България!" по TV7 лидерът на Християндемократическата партия на България Ирина Репуц. Тя беше приканена да напусне Реформаторския блок, но сама не може да си отговори какво точно трябва да напусне. 

Коалиция "Реформаторски блок" след изборите се превърна в политически съюз "Реформаторски блок" – между петте партии, подписали споразумение през 2013 г. Християндемократическата партия беше изолирана от всички преговори и от решаването на общата политика на РБ след изборите. Това е в противоречие на споразумението, което сме подписали и с което беше създадена коалицията, отбеляза Репуц и добави, че статутът на БНД също е неясен. Според нея петте партии в Блока са решили, че тези две формации са им свършили достатъчно работа на изборите и сега ги изместват. 

Призозавам колегите да сложат ред, тази коалиция трябва да се подреди, подчерта Репуц.IMG_4192

 Ирина Репуц пострада от казуса „Бат Сали“. Тя бе водач на листата на Реформаторския блок в 10-ти МИР Кюстендил и не влезе в парламента, поради разпределението на гласовете от чужбина. Репуц  подкрепи протеста на Дупница и Кюстендил и сезира ЦИК. На последните протести пред Народното събрание  тя обяви, че присъства там като представител на собствената си партия, а не на Реформаторския блок, в който членува. Репуц изрази разочарованието си, че мандатът в Кюстендил е отишъл при ДПС, а не при Реформаторите, както са показвали първоначалните резултати. Според нея Блокът е трябвало да изрази по-отчетливо несъгласието си с това разпределение, а не да се задоволява с мандат в друг избирателен район.

Вижте цялото интервю на Ирина Репуц пред TV7  ТУК

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien