Инж. Методи Чимев ще привлича лекари в Дупница с общински жилища и подпомагане на квалификацията

Болницата е стабилна, започваме да работим за кадрово обезпечаване с млади специалисти, заявиха лекарите Красимир Панчев и Бойко Полянов от листата на ГЕРБ

Осигуряване на стипендии за студенти по медицина от Дупница и привличането на млади специализанти в МБАЛ „Св. Иван Рилски”, са сред приоритетите в програмата за управление на инж. Методи Чимев и неговия екип в следващия мандат. Това стана ясно по време на среща с медици, на която бяха обсъдени перспективите пред общинското здравеопазване в Дупница. На нея присъстваха кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ д-р Бойко Полянов, д-р Красимир Панчев, Емил Гущеров и ръководството на лечебното заведение.
Инж. Чимев за пореден път изрази своята признателност към труда и всеотдайността на всички медици по време на пандемията. Вие сте тези, които спасявахте хора. Аз обаче помня и времето, в което темите за състоянието на Общинската болница се въртяха около продажбата и нейния фалит. Към днешна дата, мисля, че тази тема никой не смее да я отвори. Има леко неудобство да се приказва в тази посока, имайки предвид всичко, което се направи от ръководството на лечебното заведение”, коментира инж. Чимев.
Той изтъкна, че постигнатата финансова стабилност и направените инвестиции в болницата, към днешна дата, дават възможност за работа в посока привличане на нови и млади специалисти. По думите му, това може да се случи, чрез гарантиране на стипендии за студенти от Дупница- специалност „Медицина”, както и с предоставяне на добри условия за специализанти. Инж. Чимев заяви, че Общината има капацитет да работи в тази посока, предлагайки атрактивни възможности. Сред тях са предоставяне на общинско жилище, гарантирано място в ясли и градини, както и други социални придобивки за новопостъпили медици.
В качеството си на председател на РК на БЛС – област Кюстендил и кандидат за общински съветник, д-р Красимир Панчев изтъкна доброто взаимодействие между Съюза, ръководството на МБАЛ „Свети Ив. Рилски” и Община Дупница. „В последните години не съм виждал кмет, който да е така ангажиран със здравните проблеми, да проявява подобна уважителност към лекарите и всеотдайно да работи за решаване на проблемите в общинското здравеопазване”.
Д-р Кр. Панчев съобщи обезпокоителния факт, че в рамките на предходните 3 години, от 14 новозавършили специалност „Медицина”, само двама са започнали работа в Дупница. „Ако се помогне на младите хора, чрез жилищно и финансово обезпечение, смятам, че нещата могат и да се случват. Това, което Общината би могла да даде и това, което болницата може да гарантира, е достатъчно, за да привлечем млади хора”, смята д-р Красимир Панчев.
Прокуристът на лечебното заведение Мария Жейгарова отбеляза, че ръководството на МБАЛ „Св. Иван Рилски” също работи в тази посока. Тя изтъкна, че болницата вече е обезпечена с апаратура и техника и съобщи, че вече се инвестират средства от бюджета на лечебното заведение в обучение на специализанти.
Жейгарова изтъкна, че МБАЛ „Св. Иван Рилски” е на 3-то място по възнаграждения в страната, в раздела на общинските болници.
Кандидатът за общински съветник д-р Бойко Полянов също декларира готовността си за привличане на млади кадри и обеща да бъде проводник между необходимото в сектор „Здравеопазване”, местния парламент и общинското ръководство на Дупница. ”Ако всички се стремим – от санитаря до лекарите, до предлагаме качествено здравеопазване и да привличаме пациенти, то това ще бъде гаранция за по-добро развитие на здравеопазването в града. А това ще ни превърне в предпочитано място за младите медицински специалисти”, категоричен бе хирургът.
✔️🗳️7️⃣ Отново заедно ЗА СТАБИЛНА ДУПНИЦА.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien