Инж. Методи Чимев: Община Дупница е осъдена по адски несериозен и безумен казус

 Община Дупница е осъдена по адски несериозен и безумен казус, бе категоричен кметът инж. Методи Чимев. Както е известно, разплащателната сметка на Общината беше запорирана, след като пернишката фирма „Флорс“ ЕООД спечели делото пред Софийски апелативен съд.

„Към момента вече имаме блокирана сметка. Но човек няма как да остане равнодушен и да махне с ръка, когато Общината е осъдена по такъв адски несериозен и безумен казус. Не упреквам никого за случлото се. Аз съм страна, която според мен, е некоректно потърпевша. Не може да се подхожда по такъв начин“, сподели на пресконференция днес градоначалникът.

 Той разкри и доста интересни неща около въпросния казус. „Интересен е предметът на дейност, според който изпълнителят се задължава да осъществи поддържане на озеленени площи, общинска собственост, на територията на град Дупница. Още по-интересното е, че във въпросния договор е фиксирана годишна сума от порядъка на 438 988.94 лв. А по-надолу е упоменато, че сумата за услугата се определя в резултат на подписване на Акт 19 за извършена дейност. Съвсем разумен въпрос е как се фиксира до стотинка договор на година при положение, че дейността се доказва ежемесечно с извършена дейност“, каза още инж. Чимев.

 По договора с фирма „Флорс“ ЕООД, който е за 4 години, в Общината разполагат само с проформа фактури и протоколи за извършена дейност. Градоначалникът показа и протоколите, въз основа на които Община Дупница беше осъдена. На тях ясно се вижда, че в полето на МОЛ (Материално отговорно лице) на Община Дупница, който е кметът, няма никъде подпис и печат.

 Кметът прочете на глас и някои от описаните дейности в протокол за дейност към 31-и март 2010 г. Там са упоменати дейности като метене, събиране на хартии, почистване на сняг от алеи и площади, стъргане на лед и утъпкан сняг, събиране на шума. Претенцията в съдебния иск е именно за неразплатена дейност за 2010 г.
 Инж. Методи Чимев бе категоричен, че няма как не само той, но и което и да е материално отговорно лице, да разплати на някого нещо, за което няма основание.

 „Основанието е едно – пускане на фактура. Беше събран екип от хора, които, с основание, са по-грамотни счетоводно от мен. Отговорът на всеки един от тях беше, че ние нямаме основание за разплащане. Нито имаме освание за договорка, за погасяване, за разсрочено разплащане. Община Дупница категорично отказа да поеме такъв финансов ангажимент“, каза още кметът.

 Община Дупница е пуснала жалба към Върховния касационен съд, но това не спира решението на Софийския апелативен съд. Към днешна дата градоначалникът няма притеснения, свързани с текущите плащания на Общината.

 „Пътищата за справяне със ситуацията са няколко – договорка с частния съдия-изпълнител за вариант на разплащане на въпросната сума и отблокиране на сметка. Към момента Община Дупница е изпълнила коректно ангажимент по разплащане на заплати към всички“, завърши инж. Методи Чимев.

Димитър Икономов

Очаквайте след малко и документите, свързани с казуса
 

Print Friendly

3 Коментари на Инж. Методи Чимев: Община Дупница е осъдена по адски несериозен и безумен казус

  1. Това е фирмата на Галев и Федката. Какво чудно има в случая. Дупничани пак ще го ядеме четвъртит

  2. Мутрите си действат в сянка и това е. След това с тези пари ще финансират предизборната кампания на галеника на Майчето – Дангов и хоп, той пак кмет. Хвърлиха прах в очите с уж войната по между им, ама се видя накрая че са от едно котило

  3. Терминатор на червени и турски боклуци // 11.12.2013 в 13:01 // Отговор

    Мръсните номера на комунистите, които заедно с криминалните крадци Йорданов, доносника Тони и боклуците от групата на БСП ограбиха Дупница и оставиха други да им връщат дълговете и да им опират пешкира! Тия интриганти и лъжци трябва да го избесим по дърветата на площада, за да тръгне Дупница напред най-накрая!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien