Инж. Костадин Костадинов в Крайници: Аз съм свикнал да бъда сред първите. Искам същото и за общината

Инж. Костадин Костадинов и представители на Обединения демократичен блок – Дупница се срещнаха с жители на село Крайници. Кандидата за кмет на община Дупница и водач на листата за общински съветници инж. Костадин Костадинов заяви: „Не е нужно да казвам, че тук се намирам като у дома си. В селото на родителите на баща ми не мога да бъда гост, чувствам се като у дома. Но освен предимство, това е и огромно задължение. Тук виждам действащ и кандидат – кметове, директорката на училището и местния свещеник. А народа е казал: най-важните хора в селото са кмета, даскала и попа. Щом са тук и ни подкрепят, то аз вярвам в победата”. С тези думи, пред повече от 70 жители и гости на селото, инж. Костадин Костадинов – кандидат за кмет на община Дупница, откри срещата. Присъстваха кандидатите за общински съветници Георги Георгиев, Владимир Григоров, Стоян Стоянов, Иван Монов, който е и организационен секретар на ОДБ. 

IMG_5851

Най-радушно се прие представянето на жителите на селото, кандидат – съветникът Иван Ильов и кандидатът за кмет Стойко Гергинов”. Обещавам, ако стана кмет, с помощта и на инж.Костадинов и Иван Ильов, да реша проблема с гробищния парк. Не по-маловажно е и водоснабдяването, уличната мрежа, земеделие, полска охрана и много други”, заяви Стойко Гергинов. В разгорялата се дискусия някои от присъстващите изразиха съмнение, че проблемът с гробищния парк може да се реши в кратки срокове. „Тук и сега заявявам, че независимо дали ще бъда кмет или няма да бъда, дали ще бъда съветник или не, още от първия ден на следващия мандат ще работя и ще реша проблема. А също и за довеждащите водопроводи. Твърде ниска летва ми поставяте, но аз ще я вдигна възможно най-високо”. Това обеща инж. Костадинов и допълни: „Много е важно да отделите време и да се запознаете с кандидатите за кметове и за съветници. Кои са, какво предлагат, но и какво умеят, какво са постигнали? И най – важното – какво са свършили до сега? Защото, този четиригодишен период е много, много важен. И сега има общини, които взеха аванс в своето развитие пред други. За съжаление, Дупница остана във втората група. Провалените проекти за депо и воден цикъл ни нареждат сред средняците по усвояване на еврофондове. А аз съм свикнал да бъда сред първите. Искам същото и за общината”.

IMG_5852

Топли думи и благодарности произнесоха директорката на училището, отец Радослав и жители на селото. „ОДБ и лично г-н Костадинов много помогнаха и успяха да направят училището от обикновено в средищно. Знам колко усилия и време отдели Костадин, за да реши въпроса със закриването на яслената група. И му благодаря”, заяви Гергана Велинова. Отец Радослав благодари на инж.Костадинов за помощта, която оказва на църквата, без да парадира. „Не познавам Костадин, защото е много млад, а аз съм над 80 години. Но познавам баща му и майка му. Познавам баба му Стоилка и дядо му костадин. Честни, трудолюбиви хора. Баща му 10 години строи една къща. Та нали ако са имали пари, щяха да я построят набързо. Значи, не са крали и мамили”, по човешки обясни един от по-възрастните гости. Но най- много аплодисменти предизвика изказването на Васил Нешев, пенсионер, бивш митничар и настоящ поет. „Аз вярвам на Костадин, повярвайте му и вие”, каза той. „Много ме разчувствахте, но и мотивирахте. Спомних си моята баба. Спомням си, че обработвахме една нива. Далеч, на повече от 4-5 километра от нас. И като тръгнехме сутрин, връщахме се чак вечер. И голяма. Но пък ужасен камънак. Произвеждахме твърде малко продукция – царевици, картофи, зеленчук. Твърде малко, а много труд. Като поотраснах и се поотраках, веднъж попитах: Защо я работим тая нива за няма нищо? А баба ме погледна и каза учудено: А как, да я оставим да пустее ли? Какво ще кажат хората? Ето това загубихме в прехода, уважаеми крайничани. Загубихме изконните български ценности – трудолюбие, уважение, мяра … За това си заслужава да се борим”. С тези думи инж.Костадинов закри срещата, като всички си пожелаха успех и сили за победа. ОДБ „СЪЮЗ НА ДЕСНИТЕ СИЛИ” е с номер 23 в интегралната бюлетина.

IMG_5887

Print Friendly

1 Коментар на Инж. Костадин Костадинов в Крайници: Аз съм свикнал да бъда сред първите. Искам същото и за общината

  1. Предвид на факта, че се намираме официално в предизборна кампания, всички коментари под политическите материали, отразяващи дейността на всички партии, коалиции и инициативни комитети НЯМА да бъдат одобрявани!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien