Инж.Чимев: Саниращите се блокове в Дупница не ги касае националния бюджет, а тези, които едва сега кандидатстват

Блоковете, които се санират в момента в Дупница, не са обект на въпросът "Да продължатр да се санират или да спрат". Те си имат договори, имат осигуреното финансиране и си работят, коментира пред zadupnitsa.com кметът на Общината инж.Методи Чимев. Поводът да бъде потърсен за коментар, бе направеното официално уведомление от Министерство на регионалното развитие и благоустройство, че е препоръчано на кметовете да спрат подписването на договори и обществени поръчки по избор на изпълнител за различните дейности. "Това касае тези сдружения на собственици, които сега подготвят документи за кандидатстване по Националната програма следващата година. Така че говорим за две напълно различни ситуации. Саниращите се в момента блокове са ясни – имат договори, финансирането е осигурено и те си продължават работа. Така, че тях не ги бъркайте. Знаете, че договори се сключваха до изчерпване на заложената сума по Националната програма и ние бяхме 100-процентови. Излишно е да се създава смут и напрежение, че се отнася за спиране ремотните дейности именно при тях. Много ясно е казано, че става въпрос за тези, които сега, тепърва ще бъдат кандидати. Т.е.е които в момента подготвят документацията, и които ще чакат приемане на националния бюджет за следващата година, или както са приети разговорно т.нар. "малки блокове". Ние продължаваме работата по приемане на документи, обработването им и извършването на всички съпътстващи действия на ниво "до договор". Срокът е до края на календарната година, така че продължаваме да действаме по план в очакване приемане на националния бюджет", уточни дупнишкият градоначалник.

Print Friendly

1 Коментар на Инж.Чимев: Саниращите се блокове в Дупница не ги касае националния бюджет, а тези, които едва сега кандидатстват

  1. Кметееее града е с ужасяващи улици, масово са с дупки и ями, които ти не виждаш, а говориш за санирания… В кой град живееш бе кметеееее?!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien