Инж.Чимев привика селските кметове и ВиК за проблемите с водата, за Дупница водоподаване и от Карагьол

Среща на селските кметове и наместници с ръководството на ВиК в лицето на Управителя Илия Илиев и техническият ръководител "Селски район" в дружеството Атанас Бельов, организира днес кметът на община Дупница инж.Методи Чимев. Повод за събирането бяха проблемите с водоподаването в малките населени места и особено в Самораново и Джерман. Повече от 2 часа продължи срещата, на която бяха обсъдени проблемите, мерките, които да се вземат и най-вече комуникацията между кметовете и водния оператор. "Конкретно за Самораново и Джерман поисках в рамките на два дни да се реши проблемът. Ще се следят и контролират резервоарите. 68474195_1289718864535180_8258579660409929728_nКметовете и наместниците от своя страна своевременно да подават сигнали към ВиК за аварии и проблеми и да следят за отстраняването им. Всеки един от кметовете обясни каква е ситуацията с водоподаването в населеното място, за което отговаря и кои са мерките, които трябва да се предприемат и вземат. За всяко село настоях да не се допуска неподаване на вода с дни, а да се предприемат конкретни мерки, за да се решава проблемът за часове, а не за дни. И при всеки проблем, кметът на съответното село трябва да бъде информиран за действията, които се предприемат за възстановяване на водоподаването, за да информира своевременно цителите", обясни инж.Чимев.
Управителят на ВиК Илия Илиев обяви, че от днес захранване с вода ще има и от Карагьол. Причината е намалялата вода, засушаването и намаляване на дебита от реката, а резервоарите за града са под половината. Мярката е предприета, за да не се стигне до режим на водата.
 
Print Friendly

4 Коментари на Инж.Чимев привика селските кметове и ВиК за проблемите с водата, за Дупница водоподаване и от Карагьол

  1. V Cenevi sme bez voda sas sedmici

  2. Сашо Коцев // 14.08.2019 в 11:24 // Отговор

    ВиК е виновно, но от общината ги крият. Такова чудо не е имало от 20 години. С дни няма капка вода и обвиняват хората… Некадърни и корумпирани хора облечени с власт от една партия.

  3. За трагичното състояние на водоснабдяването в селата е виновен Насе от ВиК. Той е техника и отдавна се е изпокарал с всички кметове. Неговите работници най-нагло пият бира от сутринта в селата и се карат с всеки, дори телевизията ги снима в Баланово. Работят като пиянстват. А директора го пази и безобразията си продължават. Докога господин Чимев ще ги търпите? Слепи ли сте?

  4. Атанас Бельов // 15.08.2019 в 18:36 // Отговор

    За трагичното състояние на водоснабдяването в селата са виновни некадърните кметове на селата които се взеха много на големи. За да ги разберем кои са направете си анкета с кои кметове се е скарал техническия ръководител Атанас Бельов не е технико Насе от ВиК. Ало кривогледата, работниците не са на технико и не пият по цел ден бира като твоьо със 4,75 промила .С лъжите като го хванаха беше на банкет на общината тези големите кметове немат и средно като свето, а когато ги снима телевизията прекъснаха незаконното отклонение в градината на балановскят кмет и все още не си е платил глобата 1200 лв., а сега ми кажи коЙ кого защитава. Работят като пиянстват – кметството в Баланово по цял ден е затворено защото семейно госпожо, в него си готвите и разпивате, а вода в селото имате откакто сменихме помпиера и забранихме достапът на кмето лъжец и крадец до резервара и помпена станция ,,,,, ще продължим по късно ако не се извините публично.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien