Инспекцията по труда влиза за нова проверка в ТЕЦ-Бобов дол

Инспекцията по труда в Кюстендил ще извърши проверка в ТЕЦ – Бобов дол, съобщава радио Фокус, позовавайки се на директора на трудовата инспекция инж. Валентин Златински. Проверката ще бъде свързана с твърдението на работници и синдикати, че не се дават достатъчно количество работно облекло и предпазни средства. Инспекцията вече е правила проверка относно заплащането и ваучерите за храна. Установено е, че има проблем при изплащането на ваучери. Издадено е задължително предписание, чиито срок изтича в края на месец юни. Тогава предстои проверка в това отношение, която да установи дали предписанието е спазено. Изплащането на трудовите възнаграждения на части не е нарушение. Това е възможно, но при спазване на изискванията, записани в трудовото законодателство.

Служители от ТЕЦ-а вчера стачкуваха един час като липсата на изплатени заплати за април, облеклото и купоните бяха част от причините за това.

Print Friendly

2 Коментари на Инспекцията по труда влиза за нова проверка в ТЕЦ-Бобов дол

  1. Сори, ама за пореден път се възмущавам!Акцентира се месец Май,ок,но никой не пита преди м.Май, коолко още бе миналото,дет тецаджии се кефят,че мое да мине кат за 3 дена,ама Греда,НО ТЕЦАААджите са свикнали и че търпят,и съответно се случва тъпотия без ефект и всичко пак си смърди и кервана си върви,но кучетата лаят далеч,Явно!:)Вече!

  2. и друго явно дори и страницата не е запозната с трудовия кодекс!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien