Инспекцията по труда погна ТЕЦ „Бобов дол“ по сигнал на омбудсмана

Инспекцията по труда проверява ТЕЦ „Бобов дол", съобщи БНР, позовавайки се на информация от инспекцията. Проверката е по сигнал на омбудсмана Константин Пенчев, който сигнализирал за висока запрашеност, при която се работи в отделни звена в централата.

Запрашеността на бункерите, където става разтоварването на въглищата, е много висока. При проверката в отделите „въглеподаване" и „котелно" е установена въглищна прах по съоръженията. Освен това седем работници са били без защитни средства. За това от Инспекцията по труда са съставили актове. Установено е още, че осветлението на площадките е слабо и видимостта недостатъчна. Експерти обясняват, че са направени над 10 предписания, които трябва да се изпълнят до края на март тази година.

При докарването на брикети от „Марица-изток" през лятото и в сухите зимни дни се получавало голямо запрашаване. Въглищата се разтоварват от вагоните върху механични ленти. Хора от екипа на ТЕЦ-а споделят, че при отварянето на вагоните има десетина работници, които следят за манипулацията и точно те работят при висока запрашеност. От ръководството на дружеството не са открити за коментар по ситуацията.

Print Friendly

7 Коментари на Инспекцията по труда погна ТЕЦ „Бобов дол“ по сигнал на омбудсмана

 1. То е страшно….Вдига се облаци прах,който го гълтат хората,но на никой не му пука от ръководството….Има и клипове на стоварването на тези вагони 😉

 2. баба меца // 27.02.2015 в 16:55 // Отговор

  И при това са с най ниски щатове

 3. Добре, че омбудсмана се е заел с това страшно нещо, тъй като там работят много млади хора и е застращено здравето на всички.Дано нещата да се оправят и тези хора да получават това, което им се полага – да им бъдат вдигнати заплатите и купоните за храна.Който има близък или познат там, знае за какво става дума.Дрехите, с които работят стават невъзможни за пране, трябва да им подарят и по една пералня само за тях. Успех!

 4. непобедим // 27.02.2015 в 21:04 // Отговор

  Единствено КТ „Подкрепа“ се бори срещу геноцита от директора на Теца Емил Христов спрямо собствените си работници! Хората работаят за около 400 лева а въпросния некомпетентен от нищо господин само 20 000 лева. Хората в централата трябва сами да си извоюват свободата. Заедно с КТ „Подкрепа “ напред към победата. Те единствено могат да направят нещо и знаят как. Председателят им в Теца е невероятен боец. Ще спечели и тази битка!

 5. Емил Христов е почтен не е виновен той

 6. непобедим // 27.02.2015 в 21:43 // Отговор

  Кое му е почтеното, че е превърнал централата в шуробаджанажко предприятие… То неса любовници, комашинчета и прочие….. Колко хора са назначени без връзки а само с качества? Навярно 0….

  • Eto nagledno kak se vZima golqm shtat vav tecaDUHLIOVCI elate da rabotite na raztovarishteto da vidite kak mi e bilo na minus 20 da stovarat pernik brikel togava izglejdaxa smeshni TAPACI zashtitavaite gi oshteqvno vi xaresva da vi ebat

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien