Индустриална Стопанска Асоциация – Дупница с отворено писмо заради безумие на ЧЕЗ

Индустриална Стопанска Асоциация – Дупница излезе с отворено писмо чрез медиите заради поредното безумие на ЧЕЗ. Писмото, което е подаписано от председателя на асоциацията за града инж.Леонид Хаздай е адресирано до Райко Паскалев – началника на ЧЕЗ Разпределение България ЕАД , ОЦ Дупница до ЧЕЗ, до кмета инж.Методи Чимев и до медиите. Основателно, от асоциацията скочиха на електропеносната компания, след като и във вчерашния ден, заради профилактика през денят нямаше ток от сутринта до 15,30 часа. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

инж.Леонид Хаздай

инж.Леонид Хаздай

Във връзка с профилактиката на електропреносната мрежа и съоръжения, извършваща се на територията на Община Дупницa, изразяваме нашето възмущение за времето, в което това се случва. Недоумяваме как в активната част на деня, в 21 век, е възможно да се спира електрозахранването за планови ремонти и обслужване. В офиса на ИСА-Дупница се получиха многобройни оплаквания от работодатели, които са били принудени да освобождават стотици работници заради липса на електрозахранване и да закъсняват с изпълнението на поръчки. Постъпиха и оплаквания от собственици на ресторанти и заведения за бързо хранене, които освен че не могат да работят, изхвърлят хранителни продукти, защото хладилниците не могат да запазят температурата в горещия ден. Това нямаше да се случи ако прекъсванията ставаха през нощта. За ваша информация на сайта на ЧЕЗ е записано, цитирам: „В периода на проверка на съоръженията се налага извършване на кратковременни прекъсвания на електрозахранването през нощта до 5 ч. сутринта, с цел изключване на съоръженията, подлежащи на проверка на следващия ден, от нормалната схема на захранване. Оперативните изключвания се провеждат нощем, за да засегнат най-малък брой активни потребители.”

Надяваме се, че ще изпълните това, което е записано, като ваша фирмена политика и ще започнете да извършвате профилактиката във време различно от това, в което я извършвате сега. Разбираме, че да се работи нощно време е неудобство, но и Вие трябва да разберете, че неудобството на няколко човека, които работят по вашите съоръжения е пренебрежимо в сравнение с това на десетки фирми със стотици работници и хиляди граждани на Дупница, които освен всичко друго, са и Ваши клиенти".

Print Friendly

3 Коментари на Индустриална Стопанска Асоциация – Дупница с отворено писмо заради безумие на ЧЕЗ

  1. Монопола в България и лошо управление,демек некадърни управляващи на ЧЕЗ.Това може да се случи само в Дупница.Вече незнам дли е част от България или от некаква частен град.Повечето не плащат ток и вода.

  2. Б.Димитров // 08.06.2018 в 14:14 // Отговор

    В Дупница стана „нормално“: ток да няма, вода да няма, улиците да са в ужасно състояние, светофарите да не работят със седмици… Важно е фестивали да има!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien