Идва краят на незаконните постройки в Дупница, започва се от жк.Бистрица

Комисия от Община Дупница започва проверка на всички общински имоти на територията на община Дупница във връзка с новия Общ устройствен план. Проверките ще бъдат най-вече за незаконни постройки, информират от пресцентъра на Общината. Както е известно, новият ОУП ще започне да се прави, тъй като процедурата по избор на изпълнител е в към края като за целта, трябва да се предприемат и необходимите стъпки, за да бъде реализиран. Освен това, проверките са наложителни с оглед последващите подробни-устройствени планове.

metodi-chimev"Предприемането на тези мерки е наложително, а изисква технологично време за реализирането. Затова ще се направят проверки на всички общински имоти и незаконните строежи ще бъдат премахнати. С оглед стартирането на ремонтните дейности в жк. Бистрица, именно от тази част на града ще започне и изпълнението на последващите дейности по премахвания на къщи, постройки, бараки и други, които са в регулацията на града. В крайна сметка законът е един за всички без значение от това дали си българин или представител на някой етнос", лаконичен бе кметът на Дупница инж.Методи Чимев.

Както е известно, до 15 септември ползвателите на незаконни гаражи в района на жк.Бистрица трябва да си ги премахнат, в противен случай след тази дата ще започне принудителното премахване, но собствениците ще бъдат санкционирани имуществено. Проверката пък означава, че най-сериозно ще пострадат жителите на един от най-големите ромски квартали – Гиздова махала. Нови ромски постройки в района никнат всяка седмица, но след предприетата мярка ще се наложи да бъдат събаряни, след като приключат проверките.

Print Friendly

20 Коментари на Идва краят на незаконните постройки в Дупница, започва се от жк.Бистрица

 1. хохохо значи скоро бай бай на циганьорите

 2. Няма как да стане те половината са от управата на града

 3. И понеже са от управата всички мангали гласуваха за комунетата.Твърдо съм ЗА да ги бутат.

 4. гражданска позиция // 18.08.2016 в 17:26 // Отговор

  Недейте така съграждани. И сред циганите има свестни хора които си плащат като нас. Тези които са законни ще останат а тези които не са или да си купят мястото или тогава да ги махат. Аз живея на Самоковско шосе и ние също сме незаконни но сме искали да си откупим земята защото там сме от повече от 40 години. Така да се процедира и в ромските махали все пак сме в европейска държава.

 5. Малии, а като се сетя къв къртовски труд за бране на тухли беше, докато избучат казармите… Тц тц.. пък то били незаконни. Маймунки.

 6. жител на дупница // 18.08.2016 в 18:25 // Отговор

  Към към коментара на “ гражданска позиция“ Пожелавам ти до тебе да живея катун цигани и тогава взимай правилната Гражданска позиция.Такива свестни от тия НЕМА.

 7. Чимев сега ще видиме дали имаш топки да го направиш.Гаража ще го махна,ама да видиме дали ще проявиш принципност и към циганите.Тероризират ни от години,но все са важни за изборите.Ако го направиш признавам те тогава и ще ти стисна ръката че си българин.И как реагира Крумката като му каза,че ще му режеш циганите?

 8. Те че си построят пак на ново те са силни и неразбрани но единни затова не знам как че се оправи оправата с тях а и там горе не пречат на никои

 9. Cufuch jcuig9

 10. Pozdavlenlq kum Kmeta. Pravilno I smelo reshenie.

 11. Не говорете нака за нас хора не сте прави

 12. Ще ги бутне защото не ги обича изобщо мангалетата. Те затова на изборите гласуваха за Соколов и Ибришимов и Коце и го оставиха назад а след 3 години няма да вземе и глас у циганските махали

 13. Това е недопустимо, и циганите са хора, но такъв им е начина на живот и трябва толерантност

 14. Сашо Цапето // 18.08.2016 в 22:23 // Отговор

  Абе много смели има ама като почнат да бутат циганските колиби и мангалите рипнат всички ще се скриете като плъхове иначе зад компютъра скрити сте смели. И кой ще го подкрепи Чимев за да го направи? Никой, защото другите партии ще ги омайват за гласове за изборите а хората ще гледат веселба.

 15. Браво дано се вземат мерки

 16. От втори блок почнете .

 17. БАЛКАНСКИ // 19.08.2016 в 22:30 // Отговор

  Ако го направиш, обещавам да не те бия на карти, повече никога!!!

 18. ЛЕ гранде ИНАД // 19.08.2016 в 22:36 // Отговор

  Сега да те видя, и ще те призная!!!

 19. Nemoje da butnete mangalite sa nogo silni

 20. e kato butat kolibite v gizdova mahala v jekato ima mnogo svobodni apartamenta zatova bratia balgari ne se valnuvaite mnogo zashtoto mojem da stanem sasedi po apartament sega ziganite gi vijdate samo na pazar a sled 15 septemvri v vhoda na bloka zatova ne se radvaite tolkova mnogo. ….

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien