Ибришимов обяви: Сега влизам депутат, октомври ще се боря за кмет на Дупница

Кандидатът за кмет на Дупница Иван Ибришимов ще заеме освободеното от Мая Манолова депутатско място в 43-ото Народно събрание. Тя бе избрана днес за омбудсман на България и ще напусне Народното събрание. Мястото й в парламентарната група на БСП ще бъде зато именно от Иан Ибришимов, който потвърждава това в изявление до медиите.

"Бих искал най-напред да поздравя Мая Манолова за избора й за омбудсман на България! Да й пожелая здраве и да бъде още по-мотивирана, борбена и дръзка в защитата правата на гражданите в страната ни!

По волята на избирателите от есента на миналата година, аз трябва да заема освободеното от Мая Манолова депутатско място в 43-ото Народно събрание. И бих искал категорично да заявя, че няма да предам доверието на всички гласоподаватели, които упражниха правото си на преференциален вот и ме поставиха на второ място в Х Многомандатен избирателен район.

Преди около месец обаче аз поех и друг много отговорен ангажимент – да бъда издигнат за кандидат за кмет на Дупница от Инициативен комитет, в който влизат дълбоко уважавани от мен дупничани, и подкрепен от моята партия БСП. Винаги съм бил крайно отговорен човек и няма да се откажа от борбата за кметското място в Дупница!

Искам много категорично да заявя – голямата битка за мен предстои в края на октомври, когато ще бъдат местните избори! В същото време, ще поема ангажимента да бъда депутат така, както законът повелява след избора на Мая Манолова за омбудсман.

Ако в края на октомври получа необходимото доверие и бъда избран, ще приема волята на гласоподавателите и ще стана кмет на Дупница! А до тогава, ще използвам всеки ден и час от работата ми като депутат, за да бъда в помощ на жителите на Кюстендилска област", се казва в изявлението на Ибришимов.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien