И ВиК-Дупница и над 50 работещи в Общината се включиха в почистването

От 20.30 часа снощи са излезли всички машини на фирмата извършваща снегопочистването на територията на община Дупница, информират от пресцентъра на кметството. "6 снегорина и един багер работят. Почистени са главните улици и подстъпите към болничните заведения и гробищния парк в Дупница. В почистването се включи и техника на ВиК-Дупница заради продължаващия обилен снеговалеж, която е изпратена да почисти пътя до водохващането и гробищния парк в село Бистрица. Поискана е справка от кметовете и кметски наместници на селата, където се оказа, че ситуацията като цяло е овладяна и всички главни улици са проходими. Среща имаше на кризисния щаб към Община Дупница с представители на фирмата, за да се обсъди работата. В Крайници отново ще се почисти пътя към Самоковско шосе заради навявания. По сигнал на кмета на Яхиново за труднодостъпни главни улици, бе изпратена техника. Спешно е изпратена техника до село Пиперево тази сутрин, за да почисти пътя до гробищата заради смъртен случай", допълват от кметството.
35 човека по временната заетост към Община Дупница, както и всички служители на фирмата по озеленяване са се включили ръчно в почистването на пешеходните зони, стълби и т.н.
От Общината напомнят, че собствениците на магазини и живущите в блокове и къщи трябва да изчистят тротоарните площи пред тях.

Сигнали могат да се подават денонощно на 0701 5 92 59 и 0879 523 474.

Как осъмна Дупница под снежна блокада чети ТУК

Print Friendly

7 Коментари на И ВиК-Дупница и над 50 работещи в Общината се включиха в почистването

  1. Това с излезлите машини снощи в 20.30 часа можете да го кажете на някой, който не е бил в града и той може да ви повярва. Стига сте лъгали цяла нощ никой не е чистил! Тротоара пред нашият вход на блока е изчистен до плочки, но останалите два входа не са пипнали да почистят нищо, отидете и съставете необходимите актове, а също така и на собствениците на магазини.!!!!!

  2. Пътя за водохващането в село Бистрица не е пипнат!

  3. И какво като си изчистим тротоарите – минава снегорина и го връща обратно.Това си е подигравка с труда на хората. Пешеходците вървят по улиците, а там кой да е по-напред и кой кого да пази ????
    Улиците не са опесъчени ………….Организацията на измислената фирма е под всякаква критика.

  4. glavnite ulici sa pochisteni,ok,no. te sa dve’!a ostalite ulici

  5. Това е единствения град в който както казва Бойко Борисов всичко е наред а ма надали е така. Улиците в Дупница са заледени и непроходими, а за тротоарите не може и да става дума. Господа Кметове минахте ли по не-толкова второстепенните улици да са видите за какво става въпрос. Ако някой не си е изчистил пред магазина ще го глобите вероятно, но по тротоарите, кой трябва да се глобява. Дано по-бързо спре да вали!!!

  6. Има град няма организация, всичко е налице,това е гр.Дупница,

  7. Вече трети ден от 31122014 год. хората живеещи на ул. Иван Вазов в с.Бистрица, пощ. код 2644, община Дупница са без вода.Дежурния на тел.0701/59259 отговаря, че е уведомил аварийната група и че на 02.01.2015 год.в Бистрица пристига аварийна група и ще реши проблема с водоснабдяването.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien