ХМ! Странно нашествие на баничарници в Дупница, защо ли?

Две нови баничарници изникнаха за отрицателно кратко време в Дупница, а в близките няколко дни се очаква още една да заработи. Принципно, това не би било особено странно, защото всеки търси начин да се препитава, но когато говорим за "външни" фирми, то тогава става странно. Още по-странното са имената, на собствениците на тези нови закусвални.

Днес от пресцентъра на Община Дупница обявиха, че са санкционирани двете нови закусвални, както и изграждащата се трета. Санкционирани, защото явно "забравили" да се регистрират, че извършват търговска дейност. А "Контролното звено" затова е такова, за да контролира, дали се спазват законите или не.

На търговската пешеходна улица в Дупница – "Николаевска" от около месец успешен бизнес върти закусвалня, собственост на "Зени Мур" ЕООД. Проверка в Търговския регистър показва, че седалището й е София и е представлявана от… Зейнур Джеват Реджеп. Не са регистрирали търговската си дейност, но пък я развиват. Откъде са пък работещите в закусвалнята и откъде ли са…?! Това не е важно, но е странно. А само на 50 метра от нея има друга закусвалня от 20 години. Конкуренцията очевидно ще е голяма.

Новостроящата се закусвалня в Горна махала, или както е известно "На Цигането" пък е собственост на "Реджи 2013" ЕООД. Проверката в Търговския регистър показва, че тя е собственост на Джеват Реджеп Джеват. Фирмата обаче "забравила" да изхвърли строителните отпадъци и закономерно отнесе финансова санкция от "Контролното звено". И тук, само на 30-ина метра срещу нея има работеща закусвалня, така че и тук конкуренцията ще бъде жестока. Какви ще бъдат работещите в закусвалнята – предстои да разберем.

Третата закусвалня вече повече от 2 месеца работи в района на Градинката "Левски". Тя е собственост на "Дойчо 2016" ЕООД. Фирмата е регистрирана в Казанлък и е представлявана от Марина Симеонова Щерева. Те също "забравили" да обявят, че развиват търговска дейност. Част от работещите там обаче е видно, че не са местни и очевидно също идват от други населени места. На 15 метра от тях има друга работеща баничарница. Конкуренцията ще бъде голяма и тук.

По неофициална информация, се подготвя отварянето след нова година и на 4-а баничарница в района на Минчов площад, където също има баничарница от години. Предстои да разберем, чия собственост ще бъде тя и от каква народност ще бъдат работещите в нея.

Фактите са такива. Коментарите и изводите са за всеки от вас.

Print Friendly

10 Коментари на ХМ! Странно нашествие на баничарници в Дупница, защо ли?

 1. След 26 години на некадърно управление , окрадване и прогонване на българите от родните им места и страна , това е фактологията : Джевждет,Реджеп и Мемед…

 2. Конкуренцията е „здравословна“,ако не е нелоялна!Качеството и цената ще привлекат клиента! Доказано.

 3. Нека правят хората,какво толкова?!И без това закуските в повечето ни баничарници са гадни.

 4. Гражданин // 19.11.2016 в 13:33 // Отговор

  Да нека ,ама след няколко години ще дойдат яко турци и като си изискат и молитвен дом и още….и тука ще стане халифат като Кърджали и Пазарджик..много сте тъпи…

 5. Конкуренцията е добре, разбира се но когто идват в града да живеят 70 турци това е вече притеснително

 6. Най лесния и безболезен начи да се справим с това нашествие е, никой да на пазарува от тях, и те ще си свият байраците и ще изчезнат. Но нали сме си тъпи и неграмотни злобари сами ще си вкараме вълкът в кошарата.

 7. жител на дупница // 19.11.2016 в 20:09 // Отговор

  Това че има нови баничарници е положинтелно.Пример на Развесена върба Баничарничата така е снижила грамажа и качеството че просто ще се закрие с конкуренция.Това че Турци откриват обекти в Дупница не е добре.

 8. Анонимен // 20.11.2016 в 9:42 // Отговор

  Ще има да слушаме маанета всеки ден от джамията както е тръгнало, но вие си ги харесвайте де, вие и филмите им гледате всеки ден, сигурно подкрепяте и новините на турски по националната телевизия…

 9. Качеството и грамажа на закуските в родните баничарници е лошо и мизерно. Конкуренцията е хубава и здравословна но не от турски и арабски фирми. Общината и ДАНС да видят какви надписи има в баничарницата на градинката Левски – ужас!

 10. Анонимно // 03.12.2016 в 4:54 // Отговор

  На Минчовия площад са пълен боклук закуските!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien