„Гореща“ сесия на местния парламент в Дупница

С много емоции и нападки премина днешната сесия на Общински съвет-Дупница. Местните първенци си почешаха езиците по различните точки. Най-разгорещени дебати предизвика докладната за утвърждаване управителят на "Ученическо хранене" Диана Борисова и по-специално размерът на месечното й възнаграждение. Като "орел, рак и щука" бяха съветниците, които предлагаха възнаграждение от 840 до 1360 лева. В крайна сметка се стигна до куриозната ситуация Борисова да сключи договор за сумата…която май никой не знае. Като истински лъв за тавана на заплатата се бореше Костадин Костадинов, но не успя да убеди колегите си.

Тя призна, че предприятието е на загуба от 17 000 лева, но обясни с липсата на работа през летния период и призова съветниците да решат какво точно искат от нея – социална услуга и губещо предприятие или печелившо предприятие, което обаче да закрие някои нерентабилни лавки.

Силвия Овчарченска и Матей Попниколов пък си разменяха от време на време по някоя остра дума. "Аз ако не спазвам правилника, защо не си зададете въпросът дали вие го спазвате. Аз съм редови съветник като вас, и само защото ситуацията го налага съм седнала да председателствам. Нямам подготовка за Председател на ОбС. Бъдете коректни", изригна Овчарченска и успя да смълчи колегите си.

Съветниците не приеха актуализацията на бюджета и той ще бъде разгледан на следващото заседание отново. Владимир Владимиров от Лидер, заяви че тази докладна не е гледана на Икономическа комисия и иска да чуе първо нейното мнение. Самите членове на тази комисия пък се оказа, че не са имали кворум и не са заседавали. Костадин Костадинов отново бе в стихията си и отправи 10-ина въпроса като влезе в словестна престрелка с кмета на града инж. Методи Чимев. Лидерът на България без цензура за Дупница отново заяви, че няма комуникация с общинската администрация и това спъва работата на съветниците. "За последен път позволявам да отправяте обиди към администрацията, в която работи и съпругата ви. Колко пъти поискахте справка и не сте получили? Какво не ви е предоставено или отказано, какво", видимо ядосан изригна дупнишкия градоначалник, след което разпореди всички общински служители в заседателната зала да напуснат. На един от поредните въпроси на Костадинов, до него седна бюджетара на Общината Павел Петров, който бе ангажиран по докладната, за да му обяснява, но Чимев го сръчка да напусне мястото веднага.

Съветниците приеха декларацията внесена от кмета срещу системата по избор на народни представители в Кюстендилска област. От предложения вариант, Костадинов стана и каза, че "Като лидер на България без цензура искам да се замени текста "Ние не сме против ДПС" с "Ние сме против ДПС", защото аз съм". Градоначалникът обясни това си предложение, че не иска да се създават етнически конфликти и в крайна сметка предложи тази част да отпадне. Цялата декларация бе приета с ЗА като само 3-ма съветници изненадващо гласуваха Въздържали се.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien