ГОРДОСТ! Дупничанин стана „Студент на годината“ в България

В Дупница винаги са се раждали талантливи и умни деца и поредното доказателство за това бе само преди дни. Младеж от Дупница беше удостоен с националния приз „Студент на годината“ в областта „Правни науки“ на тържествена церемония в Народния театър „Иван Вазов“. Студентът по "Право" Георг Шиков получи своята награда в София на официална церемония.

Георг Шиков с наградата.

Георг Шиков с наградата.

Престижната награда се дава само за изключителни резултати в конкуренцията на хиляди всяка година. Георг е член на първия отбор по право на УНСС, който участва в най-голямото студентско състезание по право в света във Виена. Дупничанинът, заедно с още трима свои колеги се бори успешно с представителите от 338 университети (!!!) от цял свят. В продължение на една година, той и колегите му са разрешавали юридически казус от международно търговско право, което му носи дивиденти за кариерата му в бъдеще като юрист. Автор е на статии в сайтовете „Предизвикай правото“, „Правен поглед“ и др.

След изключителните успехи, вече не липсват и оферти за работа към дупничанина от всички най-големи адвокатски кантори в 22554879_1838684109479796_8829460697679919834_nстраната. Преди да се захване сериозно с ученето, Георг е бил футболист в школата на "Марек", след което е привлечен в школата на "Пирин" (Бл), но решава да се отдаде на ученето, вместо да гони топката.

Бащата на Георг – Росен работи в ДАНС-Дупница, а майка му Ани, която бе шеф на Агенцията за социално подпомагане в Дупница, се труди в София.

Print Friendly

4 Коментари на ГОРДОСТ! Дупничанин стана „Студент на годината“ в България

  1. Браво на Георг.Пождлавам му здраве и успех.

  2. Анонимен // 05.01.2018 в 9:44 // Отговор

    БРАВО!

  3. Браво

  4. Браво!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien