Големо село имат 14 дни за обжалване отказа на ексобластния управител да организира референдум за присъединяване към Дупница

Постановен е отказ за организиране на местен референдум за присъединяване на Големо село към Община Дупница. Това съобщи за Радио „Фокус” Виктор Янев, областен управител на Кюстендилска област. По думите му, след встъпването му в длъжност, той е заварил постановено решение на предишния областен управител за обявяване като незаконосъобразно решение на Общински съвет – Дупница, с което се дава съгласие за присъединяване на Големо село към административната територия на Община Дупница. Освен това е направен отказ за обявяването на местен референдум от страна на Община Бобов дол, в чиято територия към момента се намира населеното място. „В момента има срок от 14 дни, в който може да се обжалват решенията пред Кюстендилски административен съд”, каза Виктор Янев.

Решението на предишния областен управител в служебното правителство се очакваше да бъде такова, като не е тайна големия политически натиск за това. Само преди дни, бившият губернатор стана официално член на БСП. "Червените" бяха върли противници на това решение. Очаква се след произнасянето на КАС, решението да бъде върнато за ново преразглеждане от местния парламент в Дупница.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien