Годежа не спаси насилника от кв „Гиздова махала“ в Дупница, прокуратурата започна разследване

Прокуратурата в Дупница започна досъдебно разследване срещу Иван Янков с обвинение за изнасилване. Законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години, ако се докаже вината му. 18-годишният Янков бе обвинен в изнасилване на 15-годишно момиче от кв „Гиздова махала“, но ден след инцидента който бе в края на миналата седмица, родителите на момичето обявиха, че насилника ще се сгоди за тяхната дъщеря и поискаха той да бъде освободен. От прокуратурата обаче заявиха, че за тях няма значение дали потърпевшото  момиче и насилника са се сгодили и той ще носи наказателна отговорност. Според говорителят на прокуратурата в Дупница Емил Павлов цитиран от в-к Струма делото ще приключи в рамките на 2-3 месеца. Наблюдаващ прокурор е Славка Димитрова.

Същевременно родителите на момичето започнаха истинска кампания по защита на бъдещия си зет. „Долна лъжа е, че дъщеря ми е изнасилена. Дъщеря ми е сгодена, тя живее при сватовете. Дъщеря ми се ожени не е изнасилена. Опитаха се да ни опозорят. Дъщеря ми е в болница не от лошо, тя беше девствена, ние държим на морала, а зет ми просто е по-надарен. Той е голям симпатяга, силен мъж. Няма никакъв проблем. Сватовете ни са изключително добри хора, случихме с тях. Щом се възстанови дъщеря ми, се събираме отново и решаваме кога ще бъде датата на сватбата, както подобава“, заяви бащата на булката Цветан Таков цитиран от в-к Вяра. Той е на 43 години и е безработен.133-01-81-роми-006-copy

 

 

„Дъщеря ни е добре, няма й нищо, просто трябва да си почине. Нищо лошо не се е случило. Иван дойде вкъщи и честно и почтено поиска ръката на дъщеря ни. Каза: Искам ръката на Дани ние го прегърнахме и казахме: Така да бъде, разбира се. Пет от децата ми вече са женени. Имам и внуци. Никога не съм работила, семейството се препитава от социални помощи. Живеем на месец с 300 лв. и не се оплакваме, добре ни е, имаме си храна, имаме си покрив“, разказа пред в-к Вяра  Зоя майка на момичето.

Същевременно се разбра, че още в понеделник след обяд моичето, което бе настанено в АГ отделението на Общинската болница в Дупница си е тръгнало без да съобщи на лекарите за това.

Още по темата : Изнасилиха 15-годишно момиче…….

                          Ромска справедливост сгодяват насиленото момиче …….

Print Friendly

2 Коментари на Годежа не спаси насилника от кв „Гиздова махала“ в Дупница, прокуратурата започна разследване

  1. РП се заяжда винаги без причина

  2. Жител на Дупница // 03.12.2020 в 10:33 // Отговор

    Крайно време е държавата да си влезе в ролята.Стига с индийските номера !

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien