Глобиха ВиК-Дупница заради стълбите на ул. „Родопи“, започват проверки и за останалите им изкопни дейности

Максималната санкция в размер на 1500 лева ще бъде наложена от Община Дупница на ВиК заради некачественото изпълнение на възстановителните дейности при подмяна на водопровода на стълбите по ул. "Родопи", информират от пресцентъра на администрацията. В съботния ден, когато обилният дъжд свлече строителните IMG_3097материали и направи стълбищния подход непроходим, комисия състави констативен протокол и на база него е съставен акта за санкцията. "С моя заповед от днес е съставена комисия от отдел "Строителство" към Общината, заедно с представители на ВиК-Дупница и ЧЕЗ за проверка на всички изкопни и ремонтни дейности. Проверката ще продължи до 29 юни. Всяко установено некачествено възстановяване ще бъде санкционирано", заяви зам.кметът на Дупница Олга Китанова.
Тя подписа днес договор с "Руен Холдинг" АД, която да извърши аварийно цялостен ремонт и възстановяване на стълбите. Сумата по договорът е в размер на 53 203,32 лв с ДДС. "Подмяната на двата силно компрометирани водопроводи, които захранват целия район, както и село Джерман бе наложителна. Но това не оправдава никой за непредприетите действия след това в продължение на близо 2 месеца. Ние като Общинска администрация също носим вина и отговорност за случилото се и не бягаме от нея. Затова започваме тези проверки, за да няма отново подобни случаи и да се реагира на време", заключи Китанова.
Възстановителните дейности на стълбите започват още в почивните дни, а срокът за изпълнение е 30 дни.

Print Friendly

1 Коментар на Глобиха ВиК-Дупница заради стълбите на ул. „Родопи“, започват проверки и за останалите им изкопни дейности

  1. Пешо Пешев // 22.06.2018 в 14:19 // Отговор

    Срещу Колата, кога ще оправят, там от прах е като в пясъчна буря в пустинята..

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien