Глобиха Васил Капланов за държане на боеприпаси, делото за закана за убийство се мести от Несебър в Дупница

РС – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, с двама съдебни заседатели, призна подсъдимия Васил Кaпланов за невиновен в това, че:
на 07.08.2020 г. в гр.Дупница, на ул.“Бяло …..“ и на ул. „ІІІ-ти ……….“ е държал голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия, а именно: 115бр. патрони калибър 9х19мм, без да има за това надлежно разрешение.
Налага административно наказание „ГЛОБА“ в размер на 600 лева на подсъдимия Капланов за нарушение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
Съдът отнема в полза на държавата веществените доказателства – 2 бр. пълнители за пистолет, единият с 8 броя патрони, а другият с 16 броя патрони, всички патрони с надпис „9 LUGER“, иззети при претърсване, боеприпаси 9×19 милиметрови патрони – 191 броя, които след влизане в сила на присъдата да се унищожат.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Кюстендил в 15 дневен срок, считано от днес.
Районен съд – Дупница насрочи разпоредителното заседание по делото, с обвиняем за закана за убийство Васил К. след като ВКС разпореди делото да се гледа от съда в Дупница, поради факта, че обвиняемият и свидетелите живеят в района на съда в Дупница.
Обвинението срещу подсъдимия е за престъпление извършено в курортен комплекс „Слънчев бряг“, община Несебър.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien