Гешев: Проверяваме полицията в Дупница и Районната прокуратура

Извършва се проверка в Районното управление в Дупница, Апелативната прокуратура пък проверява Районната прокуратура в града, обяви главният прокурор Иван Гешев, който пристига в града във връзка с продължаващото разследване на изчезналия Янек Миланов.
От думите на Гешев стана ясно, че се извършват проверки на стари случаи, както и че се разследват бизнеси на Васил Капланов-Каплата, в джипа на когото за последно е бил видян Янек Миланов. Продължава претърсването на големи по площ територии край Дупница – досега на около 120 квадратни километра. Този обхват вече се разширява, каза главният прокурор:
„Започнаха проверки на множество обекти, заведения, под контрола на Прокуратурата. Ще ги обобщи Прокуратурата. Като казвам контролни органи, доколкото съм запознат, НАП, пожарна и други контролни органи. Това е рутинна дейност на Прокуратурата“. Работи се по няколко дела, свързани с бившия полицай и гард на братя Галеви Васил Капланов-Каплата. Проверяват се стари случаи и така наречените „студени досиета“, добави главният прокурор:
„Като основният приоритет е дейността и бизнесите на обвиняемия Капланов. Притеснения може да има всякакви, слухове може да има всякакви. Казвам, че съм поел ангажимент към брата на изчезналото лице. Ще следя аз лично този случай. Този случай е взет на специален надзор от Върховна касационна прокуратура, от Апелативна прокуратура, от Окръжна прокуратура, така че това дело ще се наблюдава и ще се работи колкото време трябва, с какъвто ресурс трябва да се направи, включително и ще се направи всичко възможно в случай, че има застрашени лица, свързани с разследването, да се осигури тяхната безопасност“.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien