ГЕРОЙ! С инфаркт, кметът на село Бистрица избяга с все апарата от болницата в Дупница, за да спаси мъж

Кирил Огненски

След спасителите от дупнишкия планински отряд, днес още един човек смело може да бъде наречен герой. В пълния смисъл на думата, това се отнася за кмета на село Бистрица Кирил Огненски. Стореното от него е наистина много, защото само преди 4 дни, Огненски влезе в болница, след като получи…инфаркт. Селският кмет избяга от частната болница в Дупница днес в късния следобед, впускайки се в акция по спасяването на 39-годишен от града.

"Обади ми се по телефона познат много притеснен. Негов приятел (б.ред.-името на пострадалия по обясними причини запазваме в тайна) тръгнал в гората над селото и получил алергичен шок след ужилване от насекомо. Успял да сигнализира и нямах избор, трябваше да тръгна. Знаете, че всяка секунда е важна в такива ситуация,

Кирил Огненски от тази вечер. В този вид поема към планината, за да спаси човек.

Кирил Огненски от тази вечер. В този вид поема към планината, за да спаси човек.

иначе от задушаване ще умре и нямаше как да търся тепърва друг, а и най-добре познавам района. Хванах апарата (б.ред.-холтер) под ръка, както съм си закачен с жиците, джипа ми го бяха докарали пред болницата и тръгнах. Успях да го открия, полумъртъв, задушаващ се. Гледката още е пред очите ми, незнам как не получих втори инфаркт. Качих го в джипа, тръгнах веднага надолу и сигнализирах на Бърза помощ през това време. В района на заведението "Колата" срещнах линейката и веднага го прехвърлихме и започнаха да му оказват медицинския екип помощ, за да го спасят. Настанен е в реанимацията на частната болница човека, да му стискаме палци", разказа Огненски, който ще остане в болницата и през следващите дни. 39-годишният мъж живее в жк.Бистрица. "Не съм в цветущо състояние, но ще се възстановя. Целият съм в жици заради инфаркта и се движа като Робокоп, но важното е, че спасих живота на човека. Няма да крия, уплашен бях много, както за човека, така и за себе си в това състояние и стрес. Не за първи път спасявам човешки живот, но днешнaта ситуация не ми се преживява пак", заключи Огненски, който и в момента е в болницата, където продължава възстановяването си. Той е участвал нееднократно в акции по спасяване на туристи в планината.

Zadupnitsa.com поздравява Огненски за мъжеството и му пожелава бързо възстановяване. А за постъпката му – коментарите оставяме на нашите читатели.

Print Friendly

9 Коментари на ГЕРОЙ! С инфаркт, кметът на село Бистрица избяга с все апарата от болницата в Дупница, за да спаси мъж

 1. Наблюдател // 03.08.2017 в 1:03 // Отговор

  Кика , да се оправяш бързо и Бог да е теб ! И & Г

 2. Анонимен // 03.08.2017 в 4:40 // Отговор

  МНОГО. МЪШКА ПОСТЪПКА САМО БРАВО.И.БЪРЗО ОЗРАВЯВАНЕ

 3. Бойко величков // 03.08.2017 в 4:44 // Отговор

  Мъжка постъпка бързо оздравяване жив и здрав

 4. Оздравявай бързо моето момче,Бистрица има нужда от теб.За постъпката,просто голям МЪЖ!

 5. Браво!!!Истински Огненски.

 6. Димитрова // 04.08.2017 в 6:48 // Отговор

  Пожелавам ти бързо възстановяване а Бог ще те възнагради богато!

 7. Пожелавам ти бързо оздравяване и Бог ще те възнагради богато! Браво Българино!

 8. Фани Пенвва // 06.08.2017 в 8:56 // Отговор

  Лично аз не съм чула подобна история-човек с инфаркт да скочи да спасява друг!!!Малко е да кажа „Благодаря“.И,все пак ще кажа Благодаря,че Ви има, благодаря,че умна майка Ви е възпитала, благодаря,че имате достойнство и доблест на човек, благодаря също и затова,че отговорност изразява мъжество във Ваше лице! Пожелавам бързо оздравяване и лично щастие!

 9. Поздравления,но се пазете и инфаркта не е за подценяване.Бъдете жив и здрав!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien