ГЕРБ поиска оставката на шефа на ОбС-Дупница заради скандала с контролирания вот в Мини и ТЕЦ „Бобов дол“

ЕВРОИЗБОРИ 2014

 Лидерът на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов и депутатът Кирил Калфин призоваха ЦИК и прокуратурата да вземат мерки срещу опитите за контролиран вот в Мини „Бобов дол“ и ТЕЦ „Бобов дол“ на евроизборите в неделя. Общинските съветници от ГЕРБ в Дупница пък са написали декларация, в която призовават шефа на ОбС-Дупница Владимир Владимиров да подаде своята оставка, тъй като е заместник-изпълнителен директор на ТЕЦ „Бобов дол“.

„Знаете какво се случва в Бобов дол. Това е нещо, което не се случва само сега, а го знаем и го говорим през годините. Никой досега обаче нямаше смелостта да излезе и да го покаже. Това нещо е корпоративния вот. Вот, който граничи с принудата и това е много лошо. Страшно е да те заплашват, че семейството ти може да излезе на улицата, да останеш без храна, ако не гласуваш за определена партия. Тази определена партия явно е казана, но интересно защо не се показва по репортажите, които се дават. Затова аз призовавам ЦИК, която доколкото знам днес заседава точно по този случай, да излезе и категорично да обяви коя е политическата партия, за която се агитира да се гласува. Макар че ние знаем коя е, но тъй като не я обявяват на централно ниво, този път ще замълчим. Но знаем какви са топлите връзки между нашите опоненти, управляващи, и политическа партия ЛИДЕР и че при откриването на кампанията на БСП в Кюстендил присъстваше лидерът на ЛИДЕР и това, което се случва в Общински съвет-Дупница – председателят бе избран с подкрепа на БСП… Смятам, че това е едно безобразие. Не може да се говори за държава в Европейския съюз, която да си позволява подобно кощунство. Не може в един град в 21-и век, Бобов дол, да се прилагат правила, които важат във феодализма. И страшното е, че тези хора роптаят, но нямат избор, защото остават на улицата“, каза народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин.

Председателят на структурата на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов пък бе категоричен, че случващото се е в пъти по-скандално от Костинбродската афера, но сега се премълчава.
„Цяла Кюстендилска област вече няколко поредни избори гласно или негласно отчита контролиран вот, който се случва в областта като цяло в полза на една или друга политическа партия. Главно визирам ТЕЦ „Бобов дол“ и Мини „Бобов дол“. Няма гражданин в областта, който да не знае, че там се гласува под строй. Всеки един служител предоставя списък със свои роднини и близки с ЕГН-та и имена. Иначе имаме правораздавателни институции, имаме прокуратура и полиция и всички знаят истината, както и за всичко останало, но виновни няма“, заяви Ивайло Константинов.

Той оповести и декларация от името на всички общински съветници от ГЕРБ в Дупница. Те са се подписали под нея и настояват заместник-изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол“ Владимир Владимиров да подаде оставка като председател на ОбС-Дупница и като общински съветник.

Ето и текста на цялата декларация без редакторска намеса:

 „Групата общински съветници на ПП ГЕРБ Дупница изказва своето възмущение от опитите да бъде реализиран корпоративен вот на предстоящите избори за европейски парламент на 25 май. За никого в нашия град и в нашата община не е тайна, че от седмици работниците и служителите в ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол” са принуждавани от своите ръководители да гласуват за колацията около БСП – „Коалиция за България”. Натискът се упражнява с различни похвати, като всички те са напълно незаконни. Работниците и служителите в ТЕЦ-а и мините са уговаряни, заплашвани с уволнение, а също така към заплатите им са изплащани добавки, което по същество е купуване на гласове.

Всичко това отдавна ни е добре известно. Но то вече е известно и на цяла България. На 20 май тази година в ефира на Нова телевизия беше излъчен скандален репортаж, заснет със скрита камера, който по безспорен начин показа как ръководителите на мини „Бобов дол” заставят своите подчинени да упражнят корпоративен вот в полза на една политическа сила. Темата бе доразвита и в репортаж, излъчен по Нова телевизия на следващата сутрин. За всички е ясно, че  безпрецедентният натиск е насочен в полза на БСП.

Мнозинството от работниците и служителите на мини „Бобов дол” и ТЕЦ „Бобов дол” са дупничани. Те са адресно регистрирани и упражняват избирателните си права на територията на нашата община. Ето защо ние сме възмутени, че Дупница отново става национално известна с порочната практика на свободни български граждани нагло и безцеремонно да се налага контролиран вот.

Нещо повече. Изборите на 25 май са за Европейски парламент. Ето защо вотът на дупнишките избиратели ще окаже своето влияние за това как ще изглежда парламентът на ЕС, а също така – кой ще бъде бъдещият президент на Европейската комисия. Това прави проблемът не само регионален и национален, а международен. С престъпните си действия ръководителите на ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол” дискредитират България пред европейските й партньори. Това е нечуван срам за нашия град и нашата община.

Призоваваме компетентните органи незабавно да вземат необходимите мерки, така че контролираният вот в полза на БСП да бъде предотвратен и работниците и служителите в ТЕЦ-а и мините да се възползват от гарантираното им от Конституцията право на свободен избор. Настояваме също така срещу отговорните за престъпните действия ръководители на ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол”, както и срещу подстрекателите им от ръководството на БСП, да бъде предприето наказателно преследване. Призоваваме европейските институции да бъдат ангажирани с разкриването на истината – за да бъде защитен авторитета на България.

В общинския съвет на Дупница има четирима служители на отговорни позиции в ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол”– всичките представители на партия „Лидер”. Сред тях е и Председателят на общинския съвет Владимир Владимиров, който като зам.-изпълнителен директор на ТЕЦ „Бобов дол” доказано участва в схемите за натиск и упражняване на корпоративен вот в полза на БСП. Недопустимо е общински съвет Дупница да има за председател подобна личност! Ето защо ние настовяме за незабавната му оставка като председател на общинския съвет, а също така го призоваме да напусне съвета. Това е единственият начин да съхраним авторитета на общински съвет Дупница в създалата се ситуация.

Призоваваме останалите трима съветници от „Лидер” публично да се разграничат от действията на своето ръководство в ТЕЦ „Бобов дол” и престъпните практики на г-н Владимиров. Ако не го направят, ще настояваме и за тяхната оставка.

Приканяме всички останали общински съветници да осъдят действията на ръководството на ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол”. В историята на общинските съвети на Дупница могат да се посочат достатъчно примери за съветници, поставили се в услуга на престъпни групировки. Крайно време е тази практика да бъде спряна веднъж завинаги!“

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на ГЕРБ поиска оставката на шефа на ОбС-Дупница заради скандала с контролирания вот в Мини и ТЕЦ „Бобов дол“

  1. Майка ви мръсна комунистическа. Иво колкото и да говори на Владимиров и другите комунистически пенюги ич не им дреме. Организацията си е направена-хората от тецо и мините под стреой че си гласуват от страх и се тая. Нещастни червени боклуци

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien