Георгиев отговори: Проектът НЕ Е ПРОВАЛЕН

Реакцията на заместник кмета на Община Дупница по европроектите Красимир Георгиев не закъсня. Той изпрати декларация до медиите във връзка с исканата му от БСП-Дупница оставка. Днес, от централата на левицата в Дупница поискаха незабавната оставка на Георгиев. Ето какво се казва в отговорът на Георгиев:

Преди да отговоря конкретно на поставените 4 въпроса, искам да направя важното уточнение, че проектът “Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда на централна зона град Дупница” НЕ Е ПРОВАЛЕН. Договорът между Община Дупница и управляващия орган-оперативна програма “Регионално развитие”, е до 25 януари 2015 година, т.е. проектът следва да бъде изпълнен до въпросната дата. Освен това, Община Дупница има възможност да удължи проекта с 6 месеца, т.е. до 25 юли 2015 година. Казано ясно, при необходимост имаме на разположение година и половина за избор на изпълнител, за извършване на строително-ремотни дейности и за отчитане на проекта – достатъчно дълъг период за реализацията му.

Единственият проблем, свързан с този проект, е прекратената процедура за избор на изпълнител на строително-ремонтните дейности, което се наложи заради обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията. Община Дупница е предприела необходимите действия. Още на 29 януари 2014 сме  изпратили за предварителен контрол в Агенцията за обществени поръчки процедура за избор на изпълнител. След като в близките дни получим становище на Агенцията, веднага ще обявим нова обществена поръчка и ще преминем към избор на изпълнител.

Действително, отмяната на първата процедура е неприятен факт, за който вече публично обявих, че персонална отговорност носят служителите на Общината, в чиито длъжностни характеристики са записани подготовката и контрола при провеждане на процедури по ЗОП. Наложено е административно наказание. Отговорност, както вече заявих, нося и аз.

Искам да допълня, че през последните 2 години и 3 месеца, от както в Обшина Дупница работи екипът на инж. Методи Чимев, не е провален нито един проект с европейско или друго финансиране, както и че няма обществена поръчка, която да не е довела до избор на изпълнител, което е необходимо условие за успешното реализиране на проекти.

Да, действително е имало случаи, като цитираният от БСП-Дупница, при които обществените поръчки са били оспорвани пред КЗК, но след предприемането на съответните мерки, обществените поръчки и проектите са били осъществявани успешно. Нямаме съмнение, че такъв ще бъде и крайният резултат относно проекта “Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда на централна зона град Дупница”.

Заявявам, че и аз, както и останалите заместник-кметове на Община Дупница, от първия ден носим оставките в джобовете си и ще ги подадем незабавно в случай, че те бъдат поискани от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien