Футболният клуб бил пред нов пълен фалит преди… 2 години

Смееха ни се че сме започнали от селата, а не сме си купили лиценз за “В” група, но дупничани сме такива – започваме от начало и със собствени усилия. Само преди 2 години, когато влязохме във “В” група бяхме изправени пред угрозата пак да се върнем в окръжните групи. Тогава се намесиха г-н Методи Чимев и нашите спонсори от “Актавис”, клубът бе спасен и нещата видяхте, че се получиха и вървят. Единственият клуб в Европа сме, който няма записана нито една загуба в среща от първенство. Към настоящия момент мога да заявя следното-не дължим нито една премия или заплата, нямаме задължения към нито една фирма или институция”, обяви Иво Паргов на пресконференция днес в столицата. "При предишното ръководство бяха натрупани дългове от около 1,7 млн лева и нямаше кой да извади тези пари. Затова се наложи да започнем от самото начало. "Марек" винаги е бил марка в българския футбол и повечето помнят успехите на поколенита преди нас", каза още Паргов.

“Общината е помагала и помага според възможностите. С прекрасните хора от “Актавис” успяваме да осигурим бюджета на клуба. Въпрос на няколко дни е да седнем с “Актавис” и да разпишем бюджета. Така че нека имаме яснота и тогава ще говориме подробно. “Знаем, че бюджета в “А” група е в пъти по-голям от сегашния, но ние трябва и ще направим всичко възможно, за да го осигурим. Няма да бъде от калибара на “Лудогорец” или “Ботев”, разбира се. Но нека влезем в “А” група, макар вече да мислиме в тази насока”, допълни Чимев.

Любопитен отговор даде градоначалникът и на въпрос: Дали е коментирано смяна името на стадион от “Бончук” на “Актавис” по примера на много европейски грандове, които се подпомагат финансово по този начин. “Разговори в тази насока са водени и преди, но все още няма конкретен резултат, защото това зависи от финансовите възможности и желание на фирмата, която би спонсорирала изграждането на стадиона, който сега е общинска собственост”.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Спортът е сред приоритетите на Община Дупница. Стараем се да помагаме на абсолютно всичките ни клубове по различните видове спорт и се надявам, че го правим успешно. Все пак там тренират децата на този град. Правим всичко според силите и възможностите си. Искам родителите да бъдат спокойни, когато изпращат детето си да спортува, че има добра база и треньорите могат да работят професионално с тях”, допълни Чимев.

"Кръстовчев тренира на пълни обороти. Неговото място като футболист е да играе в "А" група и се надявам това да стане с фланелката на "Марек" от лятото. Играл съм с него и знам отлично възможностите му. Разчитам много на опита на Еньо", заключи Паргов.

Пламен КАЗАКОВ

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Футболният клуб бил пред нов пълен фалит преди… 2 години

  1. germaneza / florida // 23.01.2014 в 18:33 // Отговор

    Успех!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien