Футболистите със „зимни бутонки“, а зрителите без парфюми на Левски – ЦСКА. Мерки за сигурност около стадиона

Студено време, температура около нула градуса и снежна пелена предвещават дербито между "Левски" и ЦСКА. Двубоят от 13 кръг на "А" група е от 16:00 часа. Националният стадион "Васил Левски" осъмна с бяла покривка, която изненада неприятно служителите на съоръжението. За да се запази тревното покритие за следващите мачове теренът няма да се чисти с тежка техника, а само с подръчни средства. Хора, работещи на стадиона, чистят снега от няколко часа, като обещаха до 16:00 часа да е премахнат падналият сняг. Затрудненото движение в цялата страна и по най-важните пътни артерии вероятно ще създаде проблеми и на феновете, които пътуват от провинцията.

Необходимият брой служителите на реда ще бдят за сигурността както на територията на стадиона, така и в целия град.

Посетителите на спортното събитие ще бъдат проверени два пъти – непосредствено преди стадиона и на самия вход. На територията на стадиона няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние или които носят забранени предмети /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, чадъри, бутилки, в това число и парфюми.

Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация. За осигуряване на безопасността при струпване на много хора, а и за улесняване на пропускателния режим, на зрителите се препоръчва да пристигнат по-рано в района на стадиона.

В същото време, от центъра за градска мобилност информираха, че се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:

От 08:00ч. до приключване на футболната среща на 25.10.2014г. по алеите около Националния стадион „Васил Левски“.

От 14:00ч. до 18:00ч. на 25.10.2014г.:

-на моста пред Национален стадион „Васил Левски“;

-на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиев“, от страната на парка при паметника на Съветската армия.

От 15:00ч. на 25.10.2014г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автомобилите на масовия градски транспорт по;

-ул. „Ген Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиев“;

-бул. „Евлоги и Христо Георгиев“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“; 

-бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиев“ и бул. „П. К. Яворов“. 

„Център за градска мобилност” ЕАД ще осигури специализиран автомобил за принудително преместване на паркирани в нарушение автомобили, само по нареждане на отдел „Пътна полиция” при СДВР, за времето и мястото посочени по-горе, съгласно чл.171, т.5 от Закона за движението по пътищата.

55 души са задържани в столицата във връзка с мача между "Левски" и ЦСКА, който ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" днес.

Около 11.15 ч. служители на СДВР са задържали на спирка в жк „Младост" 47 мъже. Малко по-късно в района на Орлов мост са задържани още трима души. И двете групи носили в себе си забранени предмети и вещи – самоделни бомбички, факли, спрейове, дървени точилки, ножове, меч и мачете.

Около 13 часа в района на метростанция „Сердика" са задържани още петима мъже, носещи множество самоделни пиротехнически изделия. Проверките във връзка с обезпечаване на сигурността преди и по време на мача продължават.

Всички задържани са отведени в районните управления на полицията.

 

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien