Фирмата, изградила терена на националния стадион, иска да прави тренировъчния терен на „Бончук“

Тревните семена за помощното игрище на "Бончук" са избрани и съобразно климата в района, както на "Васил Левски".

Една от водещите фирми у нас по изграждане на терени е единствен кандидат за изграждане на помощното игрище на стадион „Бончук“. Както е известно, Община Дупница обяви процедура по избор на изпълнител с прогнозна стойност 136 000 лв без ДДС, като средствата бяха заложени в началото на годината в списъка за капиталови разходи.
До крайния срок вчера, бе подадена една оферта от – „Джерамис Интернешънъл“ ЕООД с оферта от 130 000 лева. Фирмата се представлява от Александър Давчев, който изгради тревното покритие на националния стадион „Васил Левски“ преди 2 години. Голяма част от дейностите на тренировъчното игрище на „Бончук“, включително подготовката на настилката и самото затревяване се припокриват с тези на „Васил Левски“. Това включва: Замерване на повърхностните точки по терена и изчисляване на потенциалните подобрени наклони, с достигане равна повърхност и наклон до 2 %, третиране на терена, с подходяща спрей машина, с тотален хербицид, отнемане на 5 см от повърхностния краен слой на терена с професионална „топ фийлд мейкър“ машина, лазерно нивелиране, оптимизиране на състава на кореновата зона с добавяне на между 300 и 400 т селектиран промит пясък 0-4 мм, засяване на терена с професионални семена, поддръжка на терена за първите 2 месеца, възстановяване на поливна система и сондаж.
В следващите дни ще бъде разгледано техническото предложение на фирмата, и ако бъде одобрено – ще бъде предложено на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев да сключи договор за реализация.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien