Ето сценарият, с който „Ало“-измамниците излъгаха детска учителка в Дупница и отмъкнаха парите й

Със сценарий, който спокойно може да бъде разигран в Холивуд, поредните "Ало"-измамници отмъкнаха над 21 хиляди лева на дупничанка, за която писахме по-рано днес. Спестяванията в размер на 21 637 лв. на детската учителка са вече плячка за измамниците.
По обясними причини не споменаваме нейното име. "Срам ме е, че се оплетох в мрежата им, но ще разкажа, за да не се уловят и други. Непознат мъж се е обадил на майка ми по телефона, представяйки се за служител на полицията. Обяснил, че някой иска да ме отвлече и тя трабва да съдейства на полицията. За целта им дала телефонния ми номер, а на нея й казали да седи на линия. През това време иззвъннал и домашния телефон, на който друг мъжки глас спокойно й казал да остави слушалката отворена, за да е под контрол през цялото време и да могат да реагират своевременно, ако "похитителите" дойдат. Бях тръгнала на работа, когато получих телефонно обаждане на мобилния си телефон от "полицай", който ми заяви, че трябва да съдействам, за да се хванат телофонни измамници. Като човек с будна гражданска съвест заявих готовност да помогна и се хванах в примката им. От обяд до 18,00 ч телефоните на мен, брат ми и майка ми бяха постоянно отворени и в пряка връзка са ни подслушвали. Като се изключеше телофона пак ме набираха. Казаха ми да накъсам хартия и да ги напрява на пачка, имитираща банкноти и да ги занеса в бившата военна болница, където човек ще ме чака и ще се представи. Във фоайето на болницата имаше само двама роми, които бяха добре облечени. Оставих фалшивата пачка и си тръгнах. Майка ми е на 85 години и телефонът й също бе постоянно в режим отворен и нямаше как да говоря с нея или с брат ми. Kогато телефона се изключи те са звъннали и са казали на брат ми да сложи парите и бижута, ако имаме такива във…фризера. Защото, ако пристигнели крадците и са с металотърсач, там нямало да ги засече. За съжелание в плика с парите беше и задграничния ми паспорт, защото щях да пътувам до САЩ. Да се успокоявам или не, но брат ми не е успял да намери другите 3 000 долара, които си бях подготовила за пътуването. Спестените 20 000 лв ми бяха за по-спокойни старини… В притеснението си, брат ми е сложил и 2 000 лв на наша съседка, която е в САЩ и аз взимам пенсията й, която да й дам през септември, когато се прибере.
Цял живот спестявах, но всичко замина. Когато се върнах от работа попитах брат ми къде са парите, а той ми отговори, че "полицаят" му казал да ги хвърли през терасата. Тогава разбрах, че е било измама. Дори се обадиха преди да се прибера, че акцията е приключила успешно и са задържали 8 души. Като се прибрах и разбрах какво е станало, звъннах на измамниците по телефона и ги помолих да ми върнат поне паспорта, да го подхвърлят някъде, но ме заплащиха, че ако се обадя в полицията няма да ми го върнат. Отнесох много ругатни и обиди от тях. Обадих се на полицията в Дупница… Дойдоха, взеха отпечатъци, но едва ли ще ги открият", разказа потърпевшата.
Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien