Ето какво ще има в новата спортна зала на Дупница

Спортната зала в Дупница ще може да приема почти всички международни турнири по волейбол и баскетбол, след като се реализира догодина. Тя отговаря на международните изисквания на европейската конфедерация по волейбол и баскетбол, които имат най-сериозни изисквания, обясниха арх. Евелина Малешевска и инж. Васил Щерев, които са от екипа изготвял проекта. Те представиха днес подробно залата, минути след като кмета на Дупница Методи Чимев сключи договор за реализацията на проекта с изпълнителите от "Стройкомерс".

За гостуващите отбори са обособени две огромни съблекални по 30 кв.метра, отделно бани и масажни към тях. Допълнително са обособени още 4 по-малки съблекални, които ще бъдат употребявани при турнири, където се налага използването на допълнителни помещения за настаняване на отборите.

За всеки един клуб е предвиден офис, както и за администрацията. По изисквания са изготвени и съблекални за съдии, супервайзери и делегати. ВИП-ложата е 45 кв.м. и е за 20 души с ресторантска част. Залата за пресконференции е за 60 души с опция за увеличаване на капацитета двойно. Обособени са 10 кабинки за журналисти.

Клубът по тенис на маса ще разполага със своя зала за тренировки, почти двойно по-голяма от сегашната. Обособени помещения за подготовка ще имат и шахматните клубове. Модерен фитнес със съблекални, баня и сауна разположени върху почти 70 кв.метра ще бъде на разположение както за спортистите, така и за свободен достъп на граждани. Има обособени лекарски кабинет и допинг-лаборатория.

За възстановяване на спортистите са изградени сауна, парна баня и възстановителен център, който е разположен върху 20 кв.метра. Фоайето е 470 кв.метра и може да бъде използвано за различни събития.

Самото игрално поле пък ще бъде направено така, че за тренировъчна дейност да може да се използва едновременно от три отбора или три вида спорт, което ще даде възможност да се увеличи обема на тренировките, както и да се поемат абсолютно всички гарнитури на клубовете.

Огромно електронно пано с размери 4 на 5 метра, както и супер-модерна озвучителна уредба ще бъдат монтирани. Отоплението на залата ще става с газ, като допълнително ще бъдат монтирани и климатици.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

7 Коментари на Ето какво ще има в новата спортна зала на Дупница

 1. това е Дупница // 03.07.2014 в 14:31 // Отговор

  Това искам да чета и много се радвам че една нашенска си фенска мечта ще стане факт.Благодаря за хубавите новини свързани с нашия красив град.

 2. Prekrasno, samo takiva novini da syob6tavat! Dano da stane to4no, kakto e predvideno!

 3. това след 20 години ли ще е

 4. Албена Петкова // 03.07.2014 в 16:24 // Отговор

  Нека бъдем поне малко оптимисти г-н Цветан….. Ще се реализира и в това съм убедена, защото нашите спортисти заслужават да имат хубава зала, а и ние феновете

 5. mariana kostadinova // 03.07.2014 в 18:05 // Отговор

  Мисля че трябва да помислите и за др. видове спорт като например сп. гимнастика, акробатика и худ. гимнастика, защото в Дупница има много талантливи деца в тази насока а няма база
  .Иначе,БРАВО.

 6. Надявам се, че ще разрешат както преди влизахме и играехме баскетбол, така да е и занапред..
  А иначе дано наистина да бъде по-голяма и многофункционална. А не само на думи, като:“За гостуващите отбори са обособени две огромни съблекални по 30 кв.метра“.. Колко огромна е съблекалня от 30 кв. м.?? Колкото една стая 5 на 6 м.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien