Есемес измама със смъртни заплахи наплаши масово деца в България

За зловеща измама (или спам) с есемеси със заплахи за смърт, изпращани до деца, съобщава Нова телевизия Едно подобно съобщение гласи: "Здрасти, може би е гадно да го пращам, но това ме плаши. Преди време живяло момче, което умряло, защото майка му го убила. Помни ,че трябва да го изпратиш до един час или умираш!".

Текстът е бил разпращан до деца няколко вечери поред. От страх и ужас, те пък го препращат и така посланието се предава от дете на дете в цели класове."Събужда се през нощта, ридаеща, че не е изпратила съобщението. Обясних ѝ, че не трябва да го препраща на друго дете, за да не се изплаши и то като нея", разказва Евелина Младенова, майка на едно от момичетата.

Децата вече знаят, че предсказанията в злокобните съобщения няма да се сбъднат, но много други техни връстници дори не са споделили с родителите си и по детски вярват и препращат съобщенията, за да спасят семейството си. Оказва се, че това са спамове и вируси, които няма как да бъдат отстранени.

Родителите признават, че в детството си също са изпращали десетки писма по пощата, за да се сбъднат предсказания. Само че според тях няма нищо забавно в тази нова модерна игра със смъртта.

Преди време от Комисията за регулиране на съобщенията заявиха, че мобилните оператори не носят вина за есемес измамите и че най-вероятно отнякъде изтича база данни.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien