Емоции и сълзи от изненада на сесията на ОбС-Дупница. Съветниците на крака заради трима големи мъже (СНИМКИ)

Изключително емоционално започна днешната сесия на Общински съвет-Дупница. Заседанието на местния парламент бе първо след лятната им отпуска, но започна по много рядко до сега начин. Веднага след като бе приет дневния ред, думата взе кмета на общината инж.Методи Чимев. "Позволете ми да наруша протокола, но тук

Сашо Джорджев и инж.Чимев.

Сашо Джорджев и инж.Чимев.

и сега е мястото, пред всички, които сме избрани от хората да поздравим едни мъже, които трябва и са еталон за подражание. Всички знаете, нашето момче Сашо Джорджев по какъв начин, със счупена ръка още в първата среща стана световен шампион по таекуондо-олимпийска версия. Спорт, в който България досега не е имала никога шампион. Е, вече има и той е от Дупница със своя треньор и наш колега – Христо Михалчев. Те прославиха Дупница. Първите се помнят…", обърна се от микрофона инж.Чимев. Всички в залата станаха на крака и с бурни аплодисменти посрещнаха Джорджев и Михалчев. Градоначалникът им връчи почетни плакети, както и знамето с герба на Дупница. "Освен трикольора, носете на всички състезания и герба на Дупница и знайте, че всеки един наш съгражданин ви подкрепя", допълни инж.Чимев.

Връх в емоциите бе последващото награждаване, което свари напълно неподготвен и изненадан неговия притежател. "Преди около месец, да не припомням с подробности, един човек тук от залата, на легло, с инфаркт, с риск за собствения си живот, спаси друг човек. Мъжка и достойна

Световните шампиони Джорджев, Михалчев с герба на Дупница.

Световните шампиони Джорджев, Михалчев с герба на Дупница.

постъпка. Кика, заповядай тук при нас", обърна се към кмета на село Бистрица Кирил Огненски дупнишкият кмет. Огненски бе видимо изненадан и слисан от това, което се случва, а сълзите му се появиха в очите. Припомняме, че буквално 4 дни след като бе приет в болница с инфаркт, Огненски хукна с цялата апаратура по себе си в гората над Бистрица и спаси млад мъж, който бе получил алергичен шок. Някои от съветничките също не скриха емоцията и сълзите им се стекоха по лицата, когато Огненски също получи почетен плакет на Община Дупница.

Съветниците станаха на крака, за да засвидетелстват уважението си към тримата.

Съветниците станаха на крака, за да засвидетелстват уважението си към тримата.

Михалчев получава своя почетен знак.

Михалчев получава своя почетен знак.

Изненаданият Огненски.

Изненаданият Огненски.

IMG_8368 IMG_8370 IMG_8374

Print Friendly

2 Коментари на Емоции и сълзи от изненада на сесията на ОбС-Дупница. Съветниците на крака заради трима големи мъже (СНИМКИ)

  1. Тодор Огненски // 08.09.2017 в 14:16 // Отговор

    Изключителни Мъже.заслужават само чест и уважение

  2. Pozdravlenia za sebeotricanieto na gospodina ! Dano da ima povesche takiva mage !

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien