Емил Гущеров: Ще работя проектът за водния цикъл в Дупница, Самораново и Бистрица да бъде реализиран

С всички усилия ще работя за това проектът за водния цикъл на Община Дупница, който бе спрян от правителството на Орешарски, да се реализира. Това заяви на срещите с жителите на селата Бистрица и Самораново кандидатът за народен представител от ГЕРБ – Кюстендил Емил Гущеров.

samoranovo"Това е изключително важен проект за Дупница, Самораново и Бистрица. Предвижда се подмяна на водоснабдителната и канализационната мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води. Стават непрекъснати аварии и има спешна нужда от подмяна на водоносната и канализационната мрежа в града и в селата. Община Дупница е кандидатствала с инвестиционен проект за реконструкция, модернизация и разширение на ГПСОВ – Дупница и доизграждане на канализационна мрежа и е получила одобрение от Управителния орган на ОП "Околна среда 2007-2013". Но в началото на март месец, тази година, проектът е спрян от Правителството на Орешарски с мотива, че е изчерпан финансовият ресурс. В писмото пратено до кмета на община Дупница от МОСВ е сгрешен крайният срок – вместо октомври 2015 г. е посочена 2014г. Освен това е объркано на кого се отказва финансиране – вместо Община Дупница е написана Община Казанлък, но с номера на дупнишкия проект. Спазени са всички процедури от Общината, и въпреки това е отказано финансиране", обясни Емил Гущеров.

Той посочи, че отказът е напълно неоснователен, защото става дума за общини, чиито кметове са на ГЕРБ. "Ние никога не сме делили кметовете на сини и червени, защото говорим за интереса на гражданите, а не за чисто партийни боричкания. Опонентите ни твърдят, че са осигурили  17 млн. лева за 1 година за областта, а спряха проекти на Дупница и Кюстендил за около 120 млн. общо. bistritsaОставям Ви сами да прецените как са ощетили региона само за 1 година на власт", коментира кандидатът за народен представител от ГЕРБ Емил Гущеров и обеща с всички сили да работи за стартирането на въпросния проект в Дупница.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Print Friendly

2 Коментари на Емил Гущеров: Ще работя проектът за водния цикъл в Дупница, Самораново и Бистрица да бъде реализиран

  1. Колко мъка има по този свят Боже !!!

  2. Емиле, нали знаеш двамата с приятелят ти Крумчо колко умствен багаж имате! Срам за всеки народ са такива депутати като теб!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien