Емил Гущеров: БСП и патериците й се намират в международна изолация

– Г-н Гущеров, като председател на общинската организация бяхте делегат на националното събрание на ГЕРБ през изминалия уикенд. Кои бяха най-важните неща от този форум?

– Преди всичко искам да отбележа огромната международна подкрепа, която ГЕРБ получи по време на националното събрание. Представители на повече от 10 сестрински партии от страни, членки на ЕС, лично засвидетелстваха своята подкрепа за Бойко Борисов и нашата партия. Кулминацията беше посланието на специално пристигналия за този форум лидер на Европейската народна партия Жозеф Дол. Той беше много ясен: когато ГЕРБ управляваше България, страната вървеше напред, тя се ползваше с доверието на европейските си партньори, налице беше финансова стабилност, строяха се магистрали, мостове, съоръжения от всякакъв тип… Сега нещата са променени към зле. За сегашното правителство на Орешарски се говори предимно заради това, че е подкрепяно от крайна националистическа партия като „Атака”, че ежедневно избухват корупционни скандали, включително около лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, че мафията и олигарсите дърпат конците на кабинета. Не че ние в България не си знаем това, но когато го изрече европиейски лидер от калибъра на г-н Дол, нещата придобиват друг характер. Радвам се, че в Европа разбират, от една страна, колко много направи за България ГЕРБ, а от друга, че там ясно си дават сметка колко вредно е сегашното правителство на БСП, ДПС и Атака. Вече е очевидно, че БСП и патериците й се намират в международна изолация. Не случайно на наскоро провелия се конгрес на БСП липсваше каквoто и да е международно присъствие. И как да дойдат представители на сестринските на БСП европейски партии, при положение, че Станишев ги злепоставя по всякакъв начин – включително уреждайки съпругата си с поръчки, финансирани от европейските данъкоплатци.

– Но партньорите Ви от европейските страни няма да спечелят изборите вместо ГЕРБ, няма те да ви върнат доверието…

– Ние дадохме много ясна заявка, че тъкмо този форум е началото на нашето възраждане – това ясно беше заявено и от лидера ни г-н Бойко Борисов. Той ясно даде да се разбере, че от този час спираме да се оправдаваме, преставаме да бъдем в отбранителна позиция, и започваме да гледаме напред, към изборна победа на 25 май. В продължение на повече от една година БСП, ДПС и Атака, в съюз с най-противната част от олигархията, изсипаха порой от манипулации срещу нас. Но никой не е в състояние да лъже един цял народ прекалено дълго. Хората вече прозират истината за грандиозната костинбродска манипулации, за безпочвените обвинения срещу редица от нашите лидери… Правителството на Орешарски вече управлява достатъчно дълго, за да се види колко безпомощно е то, как то се отказа от повечето обещания на БСП и ДПС, които тези партии щедро раздаваха по време на предизборната си кампания, колко неефективни са действията му с социалната сфера, как ежедневно губим доверието на европейските партньори, как лошо се усвояват европейските фондове… Корупцията и пасивността на властта по отношение на избуяващата престъпност провокират огромно напрежение сред гражданското общество и резултатът от всичко това ще се види в деня на изборите за европейски парламент. Дните на сегашното правителство са преброени. ГЕРБ ще спечели осми поред избори, това вече е ясно за всички.

– Ще успее ли новата изпълнителна комисия на вашата партия да осъществи успешно амбицията ви за връщане в управлението?

– Абсолютно. Това са изключително качествени хора – кметът на Бургас Димитър Николов, на столицата Йорданка Фандъкова, г-жа Цачева, г-жа Менда Стоянова, един от най-успешните министри Томислав Дончев. Тяхното пряко ангажиране с ръководството на ГЕРБ е гаранция, че експертното ниво в ГЕРБ взема връх, че ние ще разширяваме своето влияние, включително сред избиратели, които до този момент са оставали пасивни или дори са подкрепяли други политически партии. Познавам всички членове на новата изпълнителна комисия, някои от тях – изключително от близо. Това са много стойностни и диалогични хора, родени да побеждават. Винаги съм бил оптимист, но след националното събрание съм още по-голям оптимист за това, че България я чака добро бъдеще.

Интервю на Пламен КАЗАКОВ

Print Friendly

4 Коментари на Емил Гущеров: БСП и патериците й се намират в международна изолация

  1. Я Гущеро се изкажува даже интервю давал

  2. Заради такива като тебе дето си вкараха целата рода на хранилка се съсипва идеята на ГЕРБ. Хубава партия, с хубави идеи, но със слаби изпълнители

  3. Вижда се че БСП доста писачи е наело. Е няма как да си платите бе…. Ще банкрутирате от толкова платени драскачи. Я си гледайте АБВ-то. Май там ви е проблема. Решете първо него пък тогава давайте акъл…..

  4. Червени драскачи вместо по цял ден да висите във форумите и да създавате поредната манипулация обяснете на нас обикновенните хора защо вашите депутати си увеличиха месечната заплата с 500 лв., а на пенсионерите 4 лв. които все още не се знае дали ще ги дадат.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien