ЕКСКЛУЗИВНО! САС отложи решението за 28 октомври заради Мюфтийството, щяло да представи нови доказателства

Не много оптимистични новини пристигнаха от София. Апелативен съд не посмя да вземе окончателно решение днес на своето заседание, което трябваше да определи дали Мюсюлманското вероизповедание е правоприемник на мюсюлманските общини от Османската империя. Делото бе очаквано с огромен интерес, тъй като на практика от решението зависят около 100 дела за връщане на стотици джамии, сгради и имоти на Мюфтийството. В Дупница очакваха днес да се сложи край на тази сага и САС да отхвърли разглеждането на жалбата, но по искане на адвокатите на мюсюлманското вероизповедание за предоставяне на нови доказателства, крайното решение ще се вземе на 28 октомври.

На практика това означава, че някои общини от България "ще изгорят", като там ще бъде доказано, че има такава приемственост. Най-добрият изход от съда е да отхвърли изцяло исковете на Мюфтийството, обявявайки че не са приемници, но всичко е в ръцете на Апелативния съд. Решението им е окончателно и не подлежи на обжалване.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на ЕКСКЛУЗИВНО! САС отложи решението за 28 октомври заради Мюфтийството, щяло да представи нови доказателства

  1. Петър Петров // 11.09.2014 в 13:08 // Отговор

    Ако посмеят да посегнат на целостта на България, ако посмеят да отсъдят в полза на тия покварени турчаля, няма да има бял ден за съдии, прокурори, свидетели. Няма да има прошка, а ще висят на единственото възможно място- на бесилото и аз лично ще им ритам столчетата под краката без маска, без угризения, но ще викам УРА!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien