Миньорите от 2-ра смяна в Бобов дол отказаха да напуснат галериите

Миньорите от Бобов дол отново стачкуват. Втора смяна която малко преди полунощ е трябвало да бъде вече извън галериите е отказала да излезе и остава в мината, това съобщиха читатели на zadupnitsa.com.  Новината все още не е потвърдена официално от ръководството на „Въгледобив“ Бобов дол.

ОБНОВЕНО

Управителят на "Въгледобив-Бобов дол" Красимир Чаврагански заяви, че няма реални стачни действия. "Хората имаха готовност да стачкуват, но след като разбраха, че ще има превод на работни заплати обстановката се нормализира", заяви Чаврагански.

Още по темата : Преведоха заплатите на миньорите…

Припомняме, че на 10 октомври имаше  стачката на миньорите от първата смяна в рудник „Бабино". Тогава  рано сутринта около 180 души влязоха под земята, но обявиха бойкот и преустановиха работа. Причината е, че не са получавали заплати близо два месеца. Точно 550 000 лв. дължи мината на работниците си. Те не са получавали и купоните си за храна. „До 5 октомври трябваше да изплатим остатъка от заплатите за месец август в размер на 50%. Обещаното беше такова, защото тогава е падежната дата на ТЕЦ „Бобов дол" от продажба на електроенергия на външния пазар. Има забавяне на преводите от износ на електричество към тях, и съответно забавя разплащанията за доставните въглища и от нас към миньорите", каза тогава пред Нова тв управителят на „Въгледобив-Бобов дол" Красимир Чавръгански. Излизането на работниците не означава край на стачката. Те имат два дни, в които да решат какво точно ще се случи. От ТЕЦ „Бобов дол" обявиха, че най-вероятно в понеделник 13 октомври  ще се разплатят с мината.

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien