„Една българка…днешната“ – провокативен текст №1 в нета

Спомням си, че когато в училище дискутирахме разказа '' Една българка'' от Вазов, преподавателката ни питаше ''Защо деца заглавието на творбата е такова?''  Правилният отговор беше, че това е ''една от многото българки'' и респективно жена, която е съхранила характерните за националната ни душевност добродетели…
Напоследък темите, които се котират в обществото и които заемат първите страници на таблоидите са все едни и същи – протести, ще падне ли правителството, ще вдигат ли тока, ще пуснат ли парното… Все едни такива започващи с ''ще'' – частицата, която Бойко беше забранил преди години…
Извън тези глобални проблеми, на заден план остават други. Те са поприкрити,  но се развиват скорострелно и са пагубни за нацията ни.
Нека върнем лентата от Вазовото произведение към 21-ви век. Пиша тази статия със заглавие ''Една българка'' – в смисъл на една от многото, за да разкажа какво се случва с децата ВИ, децата НИ, защото щом са българчета, те са нашите деца.
Представям ви днешната, новата българка:

Тя е онова 12- годишно момиченце, което не блести с интелект, но е сладурана и това компенсира. Тя беше детето, което до онзи ден излизаше усмихнато, ведро, без грим и без вафли в косата. Тя вече е девойката, която бърза да порасне и в един момент слага дънки с ниска талия, от които се подават прашките й, очертава с дебела очна линия очите си и слага сутиен с подплънки, за да създаде илюзията, че има гърди. И въпреки всичко, очите й издават детската душа.

Тя се казва, да речем… Валя- събирателен образ на по-голямата част от новото поколение българки. 

Тя обича фолка, но обича и Лора Караджова, обича тревата, защото някой й каза, че това е готино…Х аресва й да се облича секси и да мъже на възрастта на баща й да я заглеждат… Обича и мола, и Теранова, където продават любимите й леопардови клинчета …Това виждаме привидно във Валя и нейните връстнички.

То е грозно и смешно….

Но нещо друго остава скрито, някъде под тоновете грим на бялото като сняг лице и под оскъдните дрешки… Знаете ли какво прави Валя, когато не е в Мола и не се снима за Фейсбук, докато учителката й преподава кой е Левски? Валя пише … да, пише във  Фейсбук на по-големи батковци. Сваля ги. И сега ще ви кажа как протича разговор между 12-годишното момиче и 20-годишно момче. Валя казва: '' zdr, ko pr'' , след получен учтив отговор, момичето не си поплюва, а директно казва :'' defstvena sym i iskam ti da me chukash''. За да не цитирам дословно, ще преразкажа: от чата става ясно, че 12-годишната девойка вече е изостанала от момичетата в класа си, които са загубили девствеността си и тя единствено стои, без да е ''счупила джама''. Иска 20-годишното момче да й е пръв по две причини – първо тези на нейната възраст не ставали за нищо, не знаели къде да си го сложат, а и им били малки и второ: по-голямото момче означава, че тя е по-вървежна, по-готина, щом е забърсала такъв опитен хубавец.

Валя се предлага …дори не се продава.

Прочитайки разказания чат, аз сериозно недоумявах как е възможно, помислих си, че е шега, някаква извратена шега на по-младите. Докато въпросното момче ми каза, че това не се случва за пръв път и е практика момичета между 12 и 14 г. да търсят секс по такъв начин. И е практика да не им отказват.

Днес, 4 месеца след загубата на девствеността си, Валя има зад гърба си над 15 бройки, най-възрастният, от които е на 26 г.

Днес Валя вече може да се похвали и с първата си тройка с двама мъже …

Днес Валя прави безпроблемно и по собствено желание анален секс …

…И продължава да търси ''жертвите'' си във фейсбук …

Днес Валя е почти известна, скоро нейни голи снимки, на които се опипва, пъхнала 1-2 пръста, бяха публикувани във Фейсбук с посланието '' тая к..ва опраши целия квартал''. А, докато това се случва, родителите на Валя работят, вечер сядат, пият по една ракия, гледат Биг брадър, псуват Пенка, обиждат Златка и си казват ''добре, че нашето дете не е такова''. А Валето е в другата стая пред компютъра … тя надали е чела ''Една българка'', но пък е компетентна по ''Кама Сутра''.

И, докато едно време '' Една българка'' е била символ на борбените жени с ценности, за които само сме чели, то днес е събирателен образ на поколение от самопредлагащи се разпоретини (без извинение), на които им харесва да се предлагат и за които ''курва'' отдавна се е превърнало в комплимент.
И Валя е само един пример … страх ме е да разбера за останалите …

Минута мълчание за изгубената българка.

Автор: Адриана Аврамова

Снимка: lentata.bg

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien