Единият водопровод на „Метоха“ е вързан към главния, сега присъединяват и втория

Единият от подменените стоманени водопроводи по ул.Метоха е вече вързан към главната водопреносна мрежа на Дупница, и в момента се работи по втория нов и присъединяването му. Ремонтните дейности след подмяната и връзването му се очакваше да приключи късно снощи, но след възникнали усложнения, водата не бе пусната към няколко улици, както и Градска градина. Водоподаването е спряно все още, докато бъде присъединен и втория водопровод от фирмата-изпълнител ангажирана с цялостния ремонт на една от най-ключовите улици в града. До обяд присъединяването трябва да приключи и водоподаването да бъде възстановено, уточниха от общината.

photo_2019-09-11_11-02-35Улица "Метоха" не е ремонтирана от изграждането си, а под нея минават два водопровода, полагани преди повече от 50 години. Улицата, която бе павирана, бе надупчена като швейцарско сирене от множеството аварии на водопреносната мрежа, а преминаването по нея, бе истинско предизвикателство за шофьорите. След цялостния й ремонт, който освен с подмяна на водопроводите включва асфалтиране и изграждане на тротоари, ще поеме голяма част от автомобилния поток през Градска градина, което ще улесни максимално натоварването от преминаващи МПС-та през централна градска част.

Водопреносната мрежа в града и по селата е изцяло компрометирана и авариите по нея са ежедневие. От Община Дупница започнаха подмяна по квартали през 2013 година, както със средства от бюджета, така и с национално финансиране по всички новеоизграждащи се улици и квартали.

Print Friendly

2 Коментари на Единият водопровод на „Метоха“ е вързан към главния, сега присъединяват и втория

  1. Днес 12 Септември и двата нови аварираха и водата пак е спряна… Ужаса няма край!

  2. Къде са им каските, къде е укрепването на канала при работа?Никакво спазване на безопасност при работа ,никаква хигиена на водопровода!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien