Един глас не стигна на Йонко Гергов за председател на ОбС-Дупница

Йонко Гергов не успя да заеме поста Председател на ОбС-Дупница, след като глас го лиши от тази възможност за следващите 6 месеца. Той бе единственото предложение, като след тайното гласуване той получи подкрепата на 16 от колегите си, а 14 бяха против. За избор му трябваха 17 гласа. Изборът на нов председател бе отложено за следващата сесия, като до тогава функциите ще изпълнява заместник-председателят Силвия Овчарченска.

Преди това, местните парламентаристи гласуваха също с таен вот, освобождаването на досегашния председател инж.Владимир Владимиров, чийто 6-месечен мандат изтече. След оставката на Ивайло Константинов, съветниците решиха да се премине на ротационен принцип за тази длъжност.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОвчарченска води тази сесия и се справи успешно с "дебютът си". По предложение на съветникът от ГЕРБ Бисер Маринов да не се привиква минута по минута юристът на ОбС Милен Попов за съдействие, тя покани на президиума да се качи Попов. След изборът на Владимиров за Председател, юристът на Общински съвет бе "свален" в залата, като се налагаше намесата му от разстояние, което обаче забавяше работата на съветниците.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien