Две учебни заведения в Сапарева баня спечелиха проекти по ПУДООС

ОДЗ "Св. Анна" и ПГТА "Алеко Константинов" в Сапарева баня ще получат финансиране за проектите си по ПУДООС. ОДЗ "Св. Анна" е кандидатствало по проект "Реконструкция и озеленяване на открити детски площадки", който е на стойност до 10 000 лв.

Със средствата ще бъдат оформени зони за отдих и игри в двора на детската градина. Обект на проекта е южната част от двора на детското заведение, който е основен за градината и е планиран на две зони: затревена площ и една обща площадка за свободните занимания на децата от всички групи. Професионална гимназия по туризъм и администрация "Алеко Константинов" пък ще получи средства в размер до 5 000 лв. С тях е предвидено да бъде изграден екокът в кабинета по география; да бъдат изработени информационни брошури и презентации на екологични теми; да бъдат организирани екологични събития и разработени табла за биоразнообразието в Рила планина. Ще бъде организирана и проведена фотоизложба на тема: "Природата през моите очи". Също така се предвижда и обучение на екологична тематика на учениците сред природата. В двора на училището ще бъде оформен кът за отдих – с нови пейки, ще се посадят различни храсти и цветя.

      Двата проекта са свързани с участието на Община Сапарева баня в "Национална кампания за чиста околна среда – 2016 г." на тема: "Обичам природата и аз участвам!''

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien