Две трети места за дупнишки деца от международния конкурс „Abanico“

На 29 и 30 март се състоя Трети международен конкурс "Abanico" в град София за изпълнение на испански език. В него взеха участие 4-ма солисти на ВС"АртПоп".

verjiДиплом за отлично представяне получиха Ивона Хаджийска с изпълненията на "Hero" на Марая Кери и "Salvame" – RBD в трета възрастова група и Мартин Михалков в първа възрастова група за "Nosa, nosa" – Michel Telo и "This love" – Maroon 5. Трети места заеха Виктория Дашова в четвърта възрастова група с "Listen"  на Бейонсе и "Je veux" – ZAZ и Виржиния Гребеничарска  в трета възрастова група с "Pour que tu m'aims encore" – Селин Дион и "Price tag" – Jessie J.viktoria

Условието на конкурса бе една от песните да е на романски език – френски, румънски, италиански, испански или португалски.

В конкурса взеха участие над 350 деца от страната и чужбина. Те бяха оценявани от 16 членно международно жури, в което личаха имената на Арман Гюкасян (Армения), който е президент на Кавказката Асоциация на Международните Фестивали, член на президиума на Световната Асоциация на фолклорните фестивали, съорганизатор на много международни конкурси в Европа и Азия, испанскят режисьор Aлмудена Лопес,

mihalkovТони Алексовски (Македония) – музикант, композитор, международен съдия и Мартин Дегабриеле -директор на Международен Фестивал "Eurostars".

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien