Две постановки представят за празника на града дупнишките театрали

Официално стартира театралния сезон в Дупница, това съобщи Славчо Пеев на пресконференция днес. Aктьорите, след едномесечна почивка, са в трескава подготовка за празника на града. Част от актьорския състав репетира две театрални постановки „ Тигърът” и „ Машинописци” на Мърей Шизгал. В ролите дупничани ще видят актьорите Ивайло Захариев, Виктория Янева, Мария Миради и Иван Иванов. Режисьор е Валентин Балабанов, художник Георги Славков, а музиката на Юри Ступел. Двете драми имат интересна, заплетена сюжетна линия и носят нравствени послания и дълбоки размишления върху чисто човешки житейски истории.

От 15 до 19 септември актьорите ще представят „Ганьо Балкански”  в Мюнхен и Франкфурт. Поканата е отправена от Петя Романова, която организира миналогодишното взривяващо турне на ОбДТ „Невена Коканова” в Канада и Америка.

Пред журналистите, директорът Славчо Пеев обясни, че веднага след това, на 22 септември, ще отпътуват  за Крива Паланка, където за осми пореден път, ще участват в един от най- престижните международни театрални фестивали на Макединия. Те ще се представят с „Аферата в хотел Уестминстер” по Рей Куни, която обиколи България и пожъна голям успех.

„Като цяло много работа ни очаква за новия театрален сезон. Имаме доста покани с различни представления, който успяха да се задържат на театралната сцена поради професионалната актьорска игра и режисура. Постановката „Големанов” пък ще бъде  играна всеки месец в „Сълза и смях”. Успехът го дължим не не на  звезди, а на многото добри актьори. С малко средства, но с много желание и труд постигаме всичко. Отдадени сме на театъра, защото го обичаме.  Тази любов ни я даде  НАТФИЗ, нашите преподаватели, а ние я предаваме на публиката”, развълнуван сподели за журналистите Славчо Пеев.

zadupnitsa.com

14281520_10206962805895163_759525391_n

Print Friendly

2 Коментари на Две постановки представят за празника на града дупнишките театрали

  1. Иван Попов // 09.09.2016 в 17:14 // Отговор

    Успех на групата и по-чести изяви на родна трибуна.

  2. Браво на групата ! Чакаме ви в Дупница и успех на турнето в Германия ! турнето!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien