Две фирми жалят процедура за 30 млн. лева на Община Дупница

DSC00386 Две фирми са подали жалби в Комисията по защита на конкуренцията срещу решението на Община Дупница, свързано с избора на изпълнител на пречиствателната станция на стойност 30 млн. лева.

 Имената на фирмите са ДЗЗД"ХИДРО-Д2014" и "ФИЗИЯ ИТАЛИМПИАНТИ"СПА и те обжалват в последния ден от срока, в който могат да го направят.

 Както вече писахме, процедурата по отварянето на ценовите оферти по обществена поръчка с предмет „Реконструкция, модернизация и разширение на градска пречиствателна станция за отпадни води – гр. Дупница и доизграждане на канализационна мрежа“ бе белязана от скандали.

 На 3-и февруари в Кръглата зала на Община Дупница се явиха представителите на фирмите, които искаха да спечелят поръчката на стойност около 30 млн. лева.
DSC00379
 Тогава те изразиха своето недоволство от начина на отваряне на офертите и започнаха словестни престрелки. Един от представителите дори си позволи да нарече колеги от конкурентна фирма „смешници“, които му отговориха подобаващо на свой ред. Друг представител пък добави на излизане от залата: „Което не се решава в Дупница, се решава в Брюксел“.

 Обжалването ще забави процедурата най-малко с един месец, докато Комисията по защита на конкуренцията излезе със становище.

Димитър ИКОНОМОВ

Untitled

Print Friendly

2 Коментари на Две фирми жалят процедура за 30 млн. лева на Община Дупница

  1. Анонимен // 21.02.2014 в 0:32 // Отговор

    ТРЯБВА КОРЕКЦИЯ НА ТОЗИ СКАПАН ЗАКОН. ПЪРВО ОБЖАЛВАТ, ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СЕ ПАЗАРЯТ И РЕКЕТИРАТ ФИРМИТЕ И ОБЩИНИТЕ.

  2. Корекция в закона трябвада има и то в частта за публичните покани!!!!Ако при тях се направи ревизия…ще излязат доста пикантни неща!!!!! А, че комисията е ГОЛА ВОДА и почти всички процедури се обжалват е друг момент!!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien