Две детски градини в Дупница, както и тези в Яхиново и Бистрица ще се отопляват на пелети

Да преминат към отопление на пелети 4 от детските заведения в общината, предвиждат от кметския екип на Дупница. Инвестициите са на обща прогнозна стойност около 100 000 лева, които ще са от местните данъци и такси. Те са заложени в списъка с капиталови разходи за 2017-а година.

Детските градини в селата Бистрица и Яхиново, както и тези в Дупница – "Детелина" и "Слънце" ще претърпят преустройство на горивните си системи. Целта е създаване както на по-добри условия за целодневното отглеждане на децата, а също така и намаляване на разходите за отопление. За детската градина в Бистрица, която е филиал на "Детелина" са заложени и 26 010 лева за основен ремонт на помещенията.

Както е известно, повечето детски градини и училища вече се отопляват на газ, което създаде далеч по-добри условия в помещенията, а и разходите за отопление през зимата паднаха драстично. Инвестицията бе направена, след като Община Дупница спечели проект по т.нар Норвежка програма.

Списъкът с капиталовите разходи и намеренията ще бъде обект на обсъждане от Общински съвет-Дупница на предстоящата сесия, когато трябва да бъде приет и бюджета за тази година.

Print Friendly

5 Коментари на Две детски градини в Дупница, както и тези в Яхиново и Бистрица ще се отопляват на пелети

 1. Детската градина в Бистрица, не е филиал на „Детелина“, а на „Слънце“. Пак пишете измислици. И вие почнахте като в-к „Вяра“.

  • Анонимен // 18.01.2017 в 8:05 // Отговор

   Да детската градина в с. Бистрица е филиял на ДГ Детелина,а не наДГ Слънце

 2. Защо детските градини в града минават на пелети, като газта е до тях ?

 3. adlerbg@yahoo.com // 17.01.2017 в 17:12 // Отговор

  щом има далавера, може и на пелети

 4. При нас газта е планирна за пускане след 3 години.Така че няма как да сме на газ.Дотогава да студуваме ли?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien