Два автобуса и десетки автомобили от Дупница тръгнаха за протест в София

Около 130 човека потеглиха преди обед за София, за да изразят недоволството си от разпределението на депутатските места от Кюстендилска област. Два автобуса и 10-ина автомобили тръгнаха за сградата на ЦИК, където в 12 часа започна протестът.

Сред протестиращите бяха забелязани съветници от ГЕРБ, отявени бивши активисти на СДС и други десни формации, както и сподвижници на БСП. Недоволството е от вкарването на самоковеца Александър Методиев известен като Бат Сали от 10-и многомандатен район от листата на ДПС. "Ние сме гласували за дупничани и искаме дупничанин да ни представлява. Иван Ибришимов и Емил Гущеров все пак направиха доста неща за града и това не може да се отрече. Добри или лоши, милеят за Дупница и са помагали", коментираха разпалено дупничани.

"Какъв е проблемът да се вземе например решение за пропорционална система на гласуване, както е в редица европейски държави. Или пък да се обособят брой депутатски места за гласовете от чужбина. Ама да ни вземат гласовете и реално да ни ги обезличат, не сме съгласни. Кажете ми какъв ми е стимолът да гласувам на следващите избори, като някаква си формула определя кой откъде да е депутат. Трябва цялостна реформа на изборната система", коментираха граждани преди отпътуването.

zadupnitsa.com

Print Friendly

2 Коментари на Два автобуса и десетки автомобили от Дупница тръгнаха за протест в София

  1. iaz sam protiv tova nesto no sas kopuvaneto na glasove eteka PRODAJNICI SMESI ZA 20 LEVA I DVE TOPLI KUFTETA SE PRODAVATE NEKASI KOMANDVA VAV SAMOKOV ZASTO PAK TEBVA DAE VAV NASIAT GRAD

  2. Това, което виждаме на тези плаката, на хората,които са тръгнали да гласуват ще продължава да го има, тъй като е факт, че ние българите сме малко които ходим и редовно гласуваме.Точно поради тази причина ще бъдат купувани гласовете на хората които нямат възможности и те ще казват,кой да ни управлява.Тук можем да се сърдим само на себе си.радвам се че следите тези неща.Нормално е да се протестира, все пак живеем в свободна страна…все още.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien