Дупница посочена сред номинациите на 180 учени и творци за приза „Златна монета“, връчват наградите утре

24-каратовата "Златна монета" ще получат 2 училища в Дупница и Войн Войнов.

От 18 часа утре в Общинския драматичен театър "Невена Коканова"  на официална церемония Съветът на европейската научна и културна общност и Клуба на българския културен и научен елит ще връчат Отличието ЗЛАТЕН ПЕЧАТ със ЗЛАТНА МОНЕТА за Древно и уникално историческо и културно наследство на град Дупница и на кмета инж.Методи Чимев.

Войн Войнов и танцьорите на

Войн Войнов и танцьорите на „Актавис“ ще излязат на сцената на ОбДТ „Невена Коканова“ утре за поредната награда.

ЗЛАТНАТА МОНЕТА се изработва в Монетния двор на България с двустранно златно покритие като на лицевата страна е изобразена отворената книга, като символ на прогреса, а на обратната страна са подредени красивите букви на Глаголицата. Златното Отличие на Съвета на европейската научна и културна общност и Клуба на българския културен и научен елит се връчва на авторитетни Институции и Градове, като номинациите се правят от 180 известни български учени и творци с международно признание, които вече притежават Златното отличие.

Преди церемонията ще бъде изигран спектакълът “Галактика на поколенията” с участието на носители на отличието за култура – Антон Радичев, Славчо Пеев и Петър Калчев. Организаторите са подготвили и кратка филмова част за другите, които ще бъдат наградени. За Образование и Култура "Златна монета" ще получат Гимназия "Христо Ботев" и СУ "Св. П. Хилендарски", както и художник-хореографа Войн Войнов – за съхраняване на културното наследство. В церемонията ще се включат и танцьорите от ансамбъл "Актавис" със свои изпълнения. Билети на касата на театъра.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien