Дупница отново се включва в Световния ден на предизвикателството, Парк „Рила“ става спортна площадка

Община Дупница се включва за поредна година в провеждането на 26-ия пореден път Световен ден на предизвикателството. Той е под надслов "България спортува '2018" с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.
Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 120 страни на всички континенти.
Денят на предизвикателство се организира още в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас, Враца, Разград, Кюстендил, Велинград, Плевен, Благоевград и др.
В Дупница е предвидено събитието да започне на 25 май в 11 часа в Парк "Рила", където всички желаещи могат да се включат в различните мероприятия. Предвидено е и демонстрации на спортните клубове от града, в които също могат желаещите да се включат.
Идеята е всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности да спортуват.
Осигурени са и множество награди за участниците.
Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien