Дупница осъмна отново с билбордове срещу убийствата по улиците

Дупница се включва в световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, информират от пресцентъра на Общината. Генералната асамблея на ООН реши всяка трета неделя на месец ноември да се отбелязва този ден.
"За съжаление, особено тази година Дупница изгубихме няколко наши съграждани и дечица в ужасни катастрофи. За войната по улиците се говори отдавна, но трябва и

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

да се мисли и осмисля този проблем от всеки един от нас, който сяда зад волана. Община Дупница се включихме в кампанията на учениците от Гимназия "Христо Ботев" през пролетта, която бе насочена отново срещу смъртта по улиците и сега отново няма да стоим безучастни. Нека не почерняваме десетки семейства и бъдем толерантни на пътя. Моят апел е: Карайте внимателно, нека се прибираме живи при семействата си. Нека този световен ден на възпоменание да бъде всекидневен и бъде ден за размисъл и осъзнаване на необходимостта от култура у всеки един от нас, които сме участници в движението по пътищата", заяви кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

По негова заповед започна монтирането отново на билборди със слоганите на кампанията на учениците от дупнишкото учебно заведение.
Статистиката показва, че ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на България, стотици губят живота си, а хиляди получават наранявания и мнозина остават с увреждания за цял живот. Експертите изчисляват, че от всички ПТП-та, България губи годишно 2% от брутния вътрешен продукт, или около 1,2 млрд. лева.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien