Дупница чества 170 години от рождението на Иван Вазов

В Дупница тържествено бяха отбелязани 170 години от рождението на Иван Вазов. Венци и цветя бяха поднесени на паметника на Вазов, който се намира в близост до Градската градина. Бившият преподавател по български език и литература Цвята Таслакова произнесе емоционална реч посветена на Патриарха на българската литература, а стихотворение посветено на Вазов прочете Васил Нешев, поет и писател от с. Крайници. Венци поднесоха кметът на общината инж.Методи Чимев и заместникът му Крум Милев, общинските съветници Йонко Гергов и Димитър Крекманов, културни дейци и ученици.
По-късно беше открита изложбата от конкурса за рисунка на тема: „Рисуваме героите на Вазов“, която е подредена в зала „Джамията“ и бяха наградени победителите в различните категории. Освен отличените на първите места в трите категории – Стивън Карингов, Габриел Зашев и Надежда Косовска, беше дадена и специална награда от председателя на ОбС-Дупница на Кристиян Йорданов.
В двора на „Джамията“ се проведе и рецитал посветен на Иван Вазов , в който участваха деца от няколко читалища в община Дупница, а актьорите от ОбДТ „Невена Коканова“ представиха част от постановката „Службогонци“ по Иван Вазов.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien