Дупнишки заведения се включиха в днешния протест с искане за по-нисък ДДС

10 дупнишки заведения се вклчиха в протеста на български хотелиери и ресторантьори. Днес те работят с жълти жилетки в знак на протест и с настояване правителството и парламента да приемат законодателни промени, които да помогнат в борбата със сивия сектор в бранша.

Част от исканията са държавата да въведе задължителна регистрация по ДДС на всички обекти в храненето и туризма, въвеждане на лимит за издаване на разрешителни на нови обекти, както и отмяна на наредбата на НАП за запечатване на заведения при открити нередности като крайна мярка. От бранша настояват и за намаляване на ставката на 5%. Ако не се стигне до започване на преговори, ще последват ефективни протести, предупреждават още от бранша. Представителите на заведенията в Дупница са категорични, че и те ще присъстват на ефективния протест, който е насрочен за 29 януари, сряда, от 12 часа на площад „Народно събрание“.

Не на последно място хотелите и ресторантите настояват влизането в сила на Наредба Н-18 за по-тясната интеграция на касовите апарати и софтуера за управление на продажбите с НАП да се отложи. Според протестиращите работни групи трябва да обсъдят как да се променят текстовете на наредбата, така че да са по-разбираеми и съответно по-лесно изпълними.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien