Дупнишки спасители се натъкнаха на природен феномен „Камък пуска вода“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

На изключително рядък природен феномен се натъкнаха част от планинските спасители от Дупница само преди дни. Борислав Ранков, Иван Тушев, Златомир Огнянов и Георги Никифоров при поредния си обход на района между Седемте езера и Рилски манастир видели скала от която тече вода. Нещо повече. Водата бликала все едно има чучур. „Бяхме тръгнали от Рилския манастир и тъй като избягваме да вървим по пътеките по обясними причини се натъкнахме на това природно чудо. Първо чухме в продължение на няколко минути рева на мечка, която явно бе надушила кучетата и побързахме да продължим. Няма как да е различна от тази, която бе заснета с две малки мечета в района на манастира. На 15-ина минути от хижа „Иван Вазов“ в посока от връх „Върла“ към местността „Малко Пазар дере“ се натъкнахме на водния камък. Намира се извън пътеката, затова остава и далеч от погледа на туристите, а и самите нас. Огледахме около камъка да видим откъде може да извира водата, но няма нито вада, нито нищо. Шегувахме се, че има таен водопровод изграден преди стотици години. Очевидно с годините се е образувал този процеп и извира студена вода. Освен, че е изключително чиста, тя става и за пиене“, разказа пред Zadupnitsa.com Борислав Ранков. „Ще говорим с колегите от отряда да обсъдим варианта да изградим пътека до този камък, защото си заслужава наистина да се види от повече хора“, допълни планинският спасител. Видео на природния феномен, можете да видите ТУК

Print Friendly

4 Коментари на Дупнишки спасители се натъкнаха на природен феномен „Камък пуска вода“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

  1. Природна ценност

  2. По -добре не правете пътека,ако искате да го запазите!
    Едно време в планините ходеха само ХОРА обичащи природата. Сега,като изхождам от това, което се случва около феномена рилски езера,вече не съм толкова сигурна. Изчакайте ,очакваното духовно израстване да стане факт и тогава.

  3. Кънчо Цегриловски // 14.06.2020 в 12:51 // Отговор

    Да сте живи и здрави!Публикувайте този природен феномен във всички медии.Това е необходимо за да июа уважение към ПРИРОДАТА и да я опазват!!!

  4. Не го казват народа не е добър. Ще го развалят

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien