Дупнишки бизнесмен глобен с 1500 лева за барманка гимназистка

Едноличен търговец от Дупница бе глобен с 1500 лв. заради барманка без трудов договор. По време на проверка на трудовите инспектори от Кюстендил било установено, че ЕТ „Георги Михайлов-МИК” наел за лятото млада барманка, но „забравил” да й подпише трудов договор, пише struma.bg. Момичето с инициали М.З. била ученичка, завършила 11-и клас и се хванала през лятото да поработи в кафе-аперитива на бизнесмена, намиращ се в централната градска част на Дупница, на ул. „Свети Иван Рилски”. Дупнишки районен съд първоначално отменил наказателното постановление на инспекторите от дирекция „Инспекция по труда” – Благоевград, тъй като е счел, че извършеното нарушение е недоказано. В документите по делото обаче се вижда, че самата Михаела е декларирала не само пред проверяващите, но и в съда, че е работила като барманка, с думите: „Помагам на собственика по един час на ден”. Инспекторите сами установили, че девойчето в момента на проверката е обслужвало клиенти. В крайна сметка от Инспекцията по труда оспорили падането на наказанието на бизнесмена и Административен съд – Кюстендил го потвърдил „1500 лв. е най-ниската глоба за работа без трудов договор, като при повторно нарушение наказанието е 5000 лв.”, обясни началникът на Инспекцията по труда в Кюстендил Валентин Златински. Според него през последните две години подобни наказателни постановления са изключително малко, в цялата Кюстендилска област работодателите рядко допускат работник без договор заради солените санкции.

Print Friendly

2 Коментари на Дупнишки бизнесмен глобен с 1500 лева за барманка гимназистка

  1. малко съм прост // 02.07.2015 в 2:04 // Отговор

    Ама той спал ли е с нея или не ? Щото ,ако е спал с нея какво са 1500лв. Има хора дават десет пъти по толкова за младо .

  2. „Момичето с инициали М.З. била ученичка, завършила 11-и клас и се хванала през лятото да поработи в кафе-аперитива на бизнесмена“
    а по долу пишете :
    “ В документите по делото обаче се вижда, че самата Михаела е декларирала не само пред проверяващите“

    хахахаххахаха голяма анонимност голямо нещо

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien